Fülesbagoly

Visszatér a Metropolitan-be Molnár Levente

2016. május 10. - Bagolyhír

Visszavárják a Metropolitan Operába a fiatal magyar baritont, Molnár Leventét. Az idén Liszt-díjjal kitüntetett világjáró művész azon túl, hogy fellépett a New York-i dalszínházban, meghallgatást is szervezett egy fiatal erdélyi tehetségnek, az általa alapított Artstart4 u Egyesületen keresztül. Levente legközelebb a Miskolci Operafesztiválon énekel újra itthon, a partnere pedig a kedvese, Mester Viktória lesz.

molnar_levente7_foto_zsolyomi_norbert.jpg

Fotó: Zsólyomi Norbert

A jelenleg zajló színházi évadban két szerepet játszott el Molnár Levente a New York-i Metropolitan Operában. Novemberben és áprilisban a Bohémélet című darabban, míg márciusban a Don Pasquale című előadásban állt színpadra a világ egyik legjelentősebb dalszínházában.

- Marcello szerepét a Bohéméletben énekeltem már több operaházban, tavaly többek között a londoni Royal Opera House-ban is. A Metropolitan-ben sokat beszélgettünk róla Plácido Domingóval, aki az előadást vezényelte, és a Mester adott nekem néhány jótanácsot is a szerep megformálásához. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a New York-i Metropolitan Operában énekelhettem, és az is, hogy a közeljövőben visszavárnak – mondta Molnár Levente.

A nemzetközileg egyre ismertebb magyar bariton nemcsak énekelt a Metropolitan-ben, hanem meghallgatást is szervezett egy fiatal erdélyi baritonnak, Sándor Csabának,  A fiatalember sok dicséretet, bátorítást és hasznos tanácsokat kapott New Yorkban. Mentora, Molnár Levente a kezdetektől támogatja a fiatal tehetségeket, köztük a Virtuózok versenyzőit is. Különdíjakat ajánlott fel, külföldi meghallgatásokat hozott tető alá, és háromállomásos jótékonysági koncertturnét szervezett Székelyföldön. A „Gyerekek a gyerekekért” című miniturné bevételét Böjte Csaba atya gondozottjainak ajánlották fel. Molnár Levente egy varázslatos székely faluban, Gyergyóremetén született, majd Csíkszeredában nevelkedett, ezért tartja fontosnak, hogy a szülőföldjéről is minél több gyerek nevezzen be és érjen el jó eredményeket. A jelenleg a televízióban látható 2. évad versenyzői között több olyan gyerek is van, akiket a 33 éves művész támogat. Molnár Levente közösen Miklósa Erikával fellép júniusban Virtuózok gálaesten.

A frissen Liszt-díjjal kitüntetett Molnár Levente külföldön továbbra is az egyik legfoglalkoztatottabb magyar operaénekes. Hazai rajongóinak jó hír, hogy a művész június 13-tól a Miskolci Operafesztiválon, szokatlan módon és különleges helyszíneken lép fel Bizet Carmen című művében Kero rendezésében. A címszerepet a Magyar Állami Operaház mezzoszoprán énekesnője, Mester Viktória énekli, aki a magánéletben Levi kedvese és gyermeke édesanyja. A pár eddig egyszer, Freiburgban játszott együtt A kékszakállú herceg vára című darabban. Molnár Levente a következő évadban Budapesten is újra énekel, sőt új bemutatója is lesz, méghozzá a Székelyfonó a Magyar Állami Operaházban.

Molnár Levente kalandos életútjáról dokumentumfilm készült. A stáb felkereste Levi erdélyi szülőfaluját, a családját és a régi barátait, valamint elkísérte az operaénekest a New York-i Metropolitan-be is. A végeredményt nagyjából egy hónap múlva mutatják be.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr988701932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása