Fülesbagoly

Ha van 23 milliód, licitálhatsz Kurt Cobain gitárjára

2016. április 19. - matesas

85 ezer dolláros (23 millió forint) árról indul a licit egy különleges gitárra, a fekete-fehér Fender Stratocastert a Nirvana frontembere, Kurt Cobain használta a zenekar utolsó amerikai turnéján. A hangszer valószínűleg jóval borsosabb áron fog elkelni.

kurt-cobain.jpg

A szakértők szerint akár 170 ezer dollárt (48 millió forint) is ki kell fizetnie a Cooper Owen aukciós háznak, aki meg akarja szerezni Kurt Cobain gitárját. Az aukció május 20-án zárul, addig lehet alkudozni a nemes skalpért. A gitár előző tulajdonosa, a francia Guillaume Enault azt mondja, hogy Cobain 1994-ben, a Nirvana Rennes-ben lenyomott koncertje után adta neki a Fendert. Ez napra pontosan február 16-án történt, nem egészen két hónappal az énekes tragikus halála előtt. Enault szerint Cobain öt azonos balkezes, fekete-fehér Fender Stratocastert vitt magával a koncertekre, ezek közül nem mindegyik maradt egyben a show végére, hiszen a Nirvana esetében igen gyakran előfordult, hogy ripityára zúzták a hangszereket, vagy akár a színpadot is. Ez tehát egy szerencsés darab, nem is kerül két fillérbe. Íme:

kurtgitar.jpg

És rendeltetésszerű használata:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr638645110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása