Fülesbagoly

Háromszög alakú féreglyukba invitál a Deftones

2016. április 13. - matesas

A Deftonesnak nem csak a zenéje egyedi, és minden egyébbel összetéveszthetetlen. Chino Morenoék a vizuális hatásra is odafigyelnek, most a Prayers/Triangles című számukhoz készítettek egy pszichedelikus, elszállós klipet.

deftones.png

A Deftones új lemeze, a Gore általában pozitív kritikákat kap, és az album valóban egyben van, sajátos hangulatú, egységes, nincsenek kilógó dalok, amelyek csak azért kerültek volna a korongra, hogy kitöltsék az időt. Kedvelem a Deftonest, és a Gore is egy szerethető anyag, ugyanakkor hiányolom belőle a kiugró produktumot, az olyan dalokat, amelyek bátran odabiggyeszthetők a „Best of Deftones” válogatásokba, amelyekről egyből be fog ugrani, hogy aha, ez a Gore-on volt, ez elképesztően nagy szám. Majd’ minden Deftones lemezen akad ilyen nóta, a Gore-t megelőző Koi No Yokan sem kivétel, de a Gore sejtelmesen hullámzó, elszállós dalfolyamából nekem hiányoznak azok a gitárriffek, amelyeket az ember sosem képes kiverni a fejéből. Kicsit olyan ez az album, mintha - persze durvított kiadásban - továbbvinné Chino Moreno sideprojektje, a Palms éteri lebegését, mintha az énekes egy olyan „szellemvilágba” távozott volna, ahonnan már soha nem is kívánna visszatérni.

Ismétlem: távol áll tőlem a fanyalgás, szívesen fogom hallgatni a Gore-t. Mert fentebbi megjegyzéseim ellenére ez az irány is kellemes, a fülnek jól eső. Ahogyan a szemnek is - mármint, ha megnézzük a Prayers/Triangles című számhoz készült vadonatúj videót. Utazós, pszichedelikus a látványvilág, a klip nyitányaként megjelenik egy forgó, kaleidoszkóp szerű háromszög, mintha csak egy féreglyuk volna, amely egy másik dimenzióba vezet. A Deftones dimenziójába, amelyben hol élénk és meleg árnyalatú színekben pompázva, hol csak sziluettként jelennek meg a zenekar tagjai. A folyton mozgásban lévő szerkezet álomszerű, hipnotikus állapotot teremt, a zenészek és a környezet között végig erős a színbéli kontraszt.

Chino Moreno a Kerrang! magazinnak arról beszélt, hogy ő a kezdetektől fogva rózsaszín, piros és lila színeket társított ehhez a dalhoz.

– Néha, amikor hallom a zenét, látom a színét is. Amikor eljött az idő, hogy ehhez a számhoz klipet készítsünk, pontosan tudtam, mit akarok - mondta a frontember. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr318602602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása