Fülesbagoly

Headbangelj mongol folk-metalra!

2016. március 31. - matesas

Ha felhajtok egy bögre kumiszt, alighanem szétrúgom a csűrt. De esküszöm: a mongol folk-metal banda, a Tengger Cavalry muzsikája gyorsító nélkül is élvezhető. Legalábbis érdekes. Legalábbis néhány percig. Legalábbis első hallásra.

tengger-cavalry-2.jpg

Nem tévedés, létezik olyan, hogy mongol folk-metal. És ez minimum örvendetes hír, a fémzene kedvelőjét mindenesetre biztosan megerősíti hitében, miszerint a metal nem ismer határokat. A Tengger Cavalry nem is egy újszülött zenekar, a wikin olvasom, hogy 2010 óta léteznek, és már négy stúdiólemezzel büszkélkedhetnek. Szóval nem ők az újszülöttek, hanem én, akinek ugyebár minden új...

Nos, most ezek a jóemberek kiadnak egy EP-t, egészen pontosan április 1-én jelenik meg az anyag, és a War Horse című nótához készült klip már elérhető a videómegosztó oldalakon. Nem állítom, hogy kihagyhatatlan kedvenceim közé furakodik ez az zene, de első hallásra érdekesnek tűnik az intenzív gitárriffek és tradícionális mongol torokhangok összhatása.

Amúgy, csak érdekesség gyanánt: a zenekar az ősi mongol és türk istenségről, Tengriről kapta a nevét, szabad fordításban tehát a Tengger Cavalry annyit tesz, mint „Tengri lovassága”. Ja, és az együttes abban a megtiszteltetésben részesült, hogy szerepelhetett a kínai nemzeti rádióban. Hallgassuk áhítattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr168548638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tahó Sandokan 2016.04.03. 13:17:55

nem rosszak, de az Altan Urag nyomába sem érnek :)
süti beállítások módosítása