Fülesbagoly

Új énekessel haknizik a Skid Row

2016. február 15. - matesas

Régóta feszegeti a teljesen értelmetlen létezés határait a Skid Row. A zenekar a legendás Sebastian Bach frontemberrel ért a csúcsra, és az aranytorkú szépfiú kiválása óta a banda gyakorlatilag a hajdani dicsőségből él. Most egy újabb énekessel próbálnak új élete lehelni a csapatba.

zptheart.jpg

A tisztes befejezés alighanem az egyik legnehezebb műfaj a rockszakmában. Búcsút inteni a tízezres stadionoknak, a sikoltozó rajongóknak, a sikernek - sok kiégett banda nem ismeri fel, vagy nem akarja felismerni a fájó lépés szükségszerűségét. A Skid Row is bátran sorolható ebbe a táborba, aki szerette ezt a zenekart, az alighanem a karizmatikus és fantasztikus énekhanggal megáldott Sebastian Bach miatt tett így. Vele tényleg fantasztikus dalok születtek, az I Remember You, a Slave To The Grind, a 18 And Life, vagy az In A Darkened Room a mai 40-es rockgeneráció meghatározó tinédzserkori élménye. Aztán a ’90-es évek elején robbant a grunge, jött a Nirvana és a földindulás elsodorta a Skid Row-szerű zenekarok varázsát.

Sebastian Bach 1996-ban ismerte fel, hogy nincs tovább, nem így társai, akik a mai napig próbálkoznak különböző énekesekkel. Tony Harnell januárban hagyta ott a bandát, és most a Loudwire arról adott hírt, hogy a múlt szombati Connecticut-ban megrendezett koncerten már ZP Theart, a Dragonforce egykori frontembere ragadta magához a mikrofont. Nos, ZP Theart nem rossz énekes, de ahogyan a youtube-on közölt koncertrészletből is kihallik, bizony az I Remember You finoman szólva sem ugyanúgy szól, mint Sebastian Bach előadásában. Mit is mondhatnék? A Skid Row egy szép emlék, egyben egy szomorú példája annak, miképp múlik el a világ dicsősége.

Az I Remember You ZP Theart-tal:

 És ugyanez Sebastian Bach előadásában:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr288391960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

we dont want arabs here..So what 2016.02.15. 17:10:07

Bach jelenlegi állapotát ismerve ez az új arc nem is olyan rossz választás. Lehet a szerző nincs tisztában Bach mélyrepülésével és most is jelentős alkohol és drog problémáival, és a kibaszott holdig érő egójával.

MonsterVic 2016.02.16. 02:42:06

Hát szerintem mindkettő csapnivaló, hol bármelyik felvétel is minőségben egy korabeli David Coverdale és Whitesnake -hez képest ? Sehol...

radnaughty 2016.02.16. 09:47:17

a skid row még létezik? ...holy shit!:-)

murray 2016.02.16. 14:21:15

@we dont want arabs here..So what: így van. bach egy puskaporos hordó volt akkor is, most is.
a Skid Row nem is Bach bandája. tűrhető ez az énekes amúgy.

karikaV43 2016.02.16. 16:06:56

Nekem a kedvencem volt,főleg a Slave to the Grind után.
Bach egy barom,olyan mint Axl Rose a csak eggyel hátrább a sorban.
A Guns 92-ig a legnagyobb volt,ha nem az az idióta az énekes ma a legendák legendája lehetne.
A Skid Row-ba is több volt sokkal,mint amit kihoztak belőle.
Így mindkét zenekar focista kifejezéssel élve az örök tehetség kategóriába maradt.
Egyébként nem rossz az új arc.

karikaV43 2016.02.16. 16:08:12

@MonsterVic: Whitesnake? Viccelsz az Korda Gyuri van van egy kalapban Full nyál kategória.
Bon Jovi trash metal ahhoz képest :)
süti beállítások módosítása