Fülesbagoly

Kegyetlenre vált a Korn

2016. január 18. - matesas

 Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó. Remélhetőleg nem puszta fogadkozás, hogy a Korn ismét megmutatja morcosabbik énjét, én legalábbis azt a Kornt szeretem, amely végtelenül lehangolt, agyat döngölő gitárjaival kerget a headbangelés mámoros öntudatlanságába.

korn.jpg

Ugyebár az utolsó lemezük, a 2013-as The Paradigm Shift nem ilyenre sikerült. Nyilván nem is ez volt cél, Kornéknál semmi sem történik véletlenül - tudatosan, világos koncepciók mentén építkező banda, albumaikat egység és jól követhető ív jellemzi. Isten ments: rossznak véletlenül sem titulálnám a Paradigmát, sőt, sokakkal ellentétben nekem az azt megelőző, „turmixgépes” The Path Of Totality is bejön. De ez egy másfajta élvezet, mint például a Right Now pattogós, nyers riffjeire bólogatni. Hogy mit hoz az idei esztendő?

Úgy tűnik, a srácoknak is hiányzik a betonozás, legalábbis aktuális nyilatkozataikból erre lehet következtetni. James „Munky” Shaffer gitáros az APTV-nek azt mondta, hogy 10 új dal van a zenekar tarsolyában, és - itt jön a lényeg - ezek hangosabbak, gitárcentrikusabbak, mint bármi az utolsó albumon. Ray Luzier dobos még erre is rátett egy lapáttal.

– Az anyag kegyetlen, szó szerint libabőrös vagyok minden alkalommal, amikor hallom - magyarázta a perkás, és ha reverendát viselnék, most vetnék egy keresztet és csak annyit tennék mindehhez: ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr908283348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása