Fülesbagoly

Új albummal jön Európába az RHCP?

2016. január 15. - matesas

Végre ismét nagy a mozgolódás a Red Hot Chili Peppers háza táján. Anthony Kiedisék sűrű év elé néznek, felemelik a seggüket a karosszékből, és turnézni indulnak, a zenekar már tizenkét európai állomást is bejelentett. A legjobb hír a magyar rajongók számára nyilvánvalóan az lenne, ha például Budapest is felkerülne csiliék térképére, nos, erről egyelőre sajnos nem tudunk beszámolni.

red-hot-chili-peppers.jpg

Ám a turnédátumok és helyszínek véglegesítéséig még sok víz lefolyik a Dunán, reménykedni szabad, sőt, kötelező. Viszont akkor sincs nagy para, ha az RHCP kihagyja hazánkat, messzire akkor sem kell menni az élményért, hiszen a nickelsdorfi Nova Rock Festival már ott díszeleg a naptárban, június elején ejtik útba a sógorokat. Ukrajna talán kevésbé vonzó helyszín, de egy igazi fanatikus alighanem meg sem áll Kijevig, ha már csak ott láthatja a kaliforniai isteneket.

Az még a jövő zenéje, hogy a Red Hot vajon milyen setlisttel örvendezteti meg közönségét. Be kell érni a régi slágerekkel, vagy valami új finomság is forr a fazékban? Nem rég Anthony Kiedis egy jótékonysági esemény kapcsán nyilatkozott a Rolling Stone magazinnak. A frontember azt mondta, hogy a 11. stúdióalbum már készül, a sikerkovács Danger Mouse producer bábáskodik az anyag fölött.

„Írtunk néhány dalt, úgy érzem, ezek vannak olyan jók, mint bármi, amit korábban csináltunk. Már nagyon vágyunk rá, hogy játszuk ezeket a dalokat” - így szólt Kiedis sokat sejtető nyilatkozata, amely minden RHCP-fan számára reményt adhat egy friss album közelgő kijövetelére.

Az eddig bejelentett 2016-os RHCP-állomások:

06.03-06.05. - Rock am Ring, Mendig (Németország)

06.03-06.05. - Rock im Park, Nürnberg (Németország)

06.08. - Greenfield Festival, Interlaken (Svájc)

06.09-06.12 .- Nova Rock Festival, Nickelsdorf (Ausztria)

06.10-06.12. - Pinkpop Festival, Landgraaf (Hollandia)

06.26-07.02. - Roskilde Festival, Roskilde (Dánia)

06.29-07.02. - Open'er Festival, Gdynia (Lengyelország)

07.02. - Rock Werchter, Werchter (Belgium)

07.06. - U-Park Festival, Kiev (Ukrajna)

07.09. - Park Live Festival, Moszkva (Oroszország)

08.26.-08.27. - Reading Festival, Reading (Anglia)

08.26.-08.27. - Leeds Festival, Leeds, (Anglia)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr468275494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása