Fülesbagoly

Szüksége van a Therapy-ára?

2016. január 14. - matesas

Kedves beteg, mi a baja? Ráng a nyaka? Ösztönösen dobol a lábával? A fejében kavarognak a hangok? Torzul a gitár, pattog a basszus, és önkéntelenül dúdolja az ezerszer hallott dallamokat? Nos, Ketteske, magának szüksége lesz egy jó kis Therapy-ára. Irány a Duna, A38, január 21, 20 óra!

therapy-2014-028a.jpg

 

Igen, a modern metal északír apostola, azaz a Therapy? visszatér Magyarországra, és minden bizonnyal telt házas koncerttel a hátuk mögött állnak tovább, hogy tavalyi Disquiet című albumukat élőben is prezentálhassák hűséges közönségüknek. Andy Cairns (ének, gitár), Michael McKeegan (basszusgitár) és Neil Cooper nem mai gyerekek, első lemezük, a Babyteeth 1990-ben jelent meg, legnépszerűbb, a műfaj klasszikusának számító korongjuk, a Troublegum is 22 éves. A Therapy? a 90-es évek egyik meghatározó zenekara volt, nótáikat rendszeresen játszotta az MTV, megafesztiválok és kisebb klubkoncertek keresett fellépőinek számítottak. Mindezt úgy érték el, hogy közben sosem törekedtek megalkuvásra, kiszámíthatatlan, a hallgathatatlanságot súroló szerzemények épp úgy jellemzik őket, mint az azonnal szerelembe esős, fülbemászó metal-punk slágerek. A Troublegum az első nótától az utolsóig ilyen volt, rögtön bejövős - ugyanez például a Semi-Detached-ről már korántsem mondható el.

Édes a nosztalgia? A Therapy? a Disquiet-tel a troublegumi útra tért vissza, sodró lendületű gitártémák, slágeres vokál - egy igazán szerethető anyagot eszkábáltak össze Andyék, és nyújtják át most nekünk. El nem tudom képzelni, hogy az A38-ról csalódottan távozhatnánk. Én ott leszek, Doktor úr, köszi a beutalót!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr328269396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása