Fülesbagoly

Emlékszel Bochkor Gábor interjújára Slash-sel?

2018. május 23. - matesas

Az internet nem felejt, ezúttal Bochkor Gábor 26 évvel ezelőtt készített interjúja bukkant elő, a rádiós-tévés riporter a budapesti koncertjére készülő Guns N’ Roses gitárosával beszélgetett, Slash a kínos témákat érintő kérdésekre is válaszolt.

slash_4.jpg

A Guns N’ Roses Hungary mindig naprakész hírekkel jelentkezik kedvenc bandájukkal kapcsolatban, ezúttal azonban nem friss információkkal, hanem múltidézéssel rukkoltak elő. A G’N’R 26 esztendővel ezelőtt, 1992. május 22-én lépett fel a Népstadionban, a koncertet hatalmas várakozás előzte meg, e sorok szerzője is azon szerencsések közé tartozik, akik láthatták az ereje teljében lévő banda legendás fellépését.

slash-bocsi.jpg

Hogy a Guns-koncert mennyire a fókuszban volt, azt jól jellemzi, hogy Bochkor Gábor Chicagóba utazott, hogy interjút készítsen az együttes szólógitárosával, Slash-sel, a beszélgetést pedig leadta a köztévé. Bochkor egyáltalán nem volt szívbajos a kérdéseivel, kellemetlen témákat is érintett, így például a drogokhoz fűződő viszonyáról is faggatta Slash-t, aki egyáltalán nem szeppent meg, lazán, „csípőből” válaszolt. Az interjút itt megnézhetitek. Bochkor egyébként három évvel később, Cleveland-ben is elkapta a gitárost egy beszélgetésre, addigra a G’N’R már romokban hevert, ez az interjú sem elhanyagolandó, és mi sem fosztunk meg tőle titeket.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3713995084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ételizésítő 2018.05.23. 14:48:33

A GNR ereje teljében is egy kalap fos volt, egy éneklés helyett nyávogó pöccsel az előtérben.

Bloggggger 2018.05.23. 16:47:08

Persze,mindenki emlékszik erre,felvették VHS re és azóta minden nap csak ezt nézik:-)
Csak kellett volna az a net adó

ételizésítő 2018.05.23. 16:53:42

Sőt, én a helyesírási adót is bevezetném.
A netet elnézve adóbevételben leköröznénk az USA-t is.

murray 2018.05.23. 17:32:51

Srácok a 92es Slash interjút én digiztem be VHS kazettáról kb két éve raktam fel a YT-ra.

Nem néztem meg mindennap de tízévente igen. Na, mindegy.

bda 2018.05.23. 18:49:25

A GNR ereje teljében is egy kalap fos volt, egy éneklés helyett nyávogó pöccsel az előtérben.

Azért érdekes mód csak elsóztak 100 millió albumot. Gyakorlatilag 5 év alatt eljutottak oda ahova más bandáknak évtizedek kellettek. Tény a lírai megnyilvánulásaik nekem sem a szívem csücskei, de még ezeken az albumokon is vannak azért ütősebb nóták pl: Right next door to hell, Perfect Crime stb. Axl hangjában nyávogást hallasz, hm sokan örülnének ha úgy tudnának nyávogni, de elfogadom neked nem tetszik, én sem szeretem az asszonyt ha csupasz alul. Pöcsfej mivoltában abban szerintem mindenki egyetért.

ételizésítő 2018.05.23. 21:41:08

Persze, a 3+2 nevű együttes (Csipkés kombiná és társai) mulatós zenekar is elsózott vagy 10 millió albumot, és 3 telt házas koncertet adott a BS-ben, pedig magyarul énekeltek - gondolj bele, ha angolul teszik mindezt...
Axl nem énekel, hanem fejhangon nyávog. Hallgasd meg Ian Gillant, Eric Burdont vagy Robert Plantet, hogyan kell nem nyávogva énekelni magas hangokat.
Más kérdés, hogy a zenéiket is szarnak tartom, kezdve a diszkósláger Paradise Cityvel. Annak ellenére, hogy Slasht viszont nagyon jó gitárosnak (bár messze nem a világon legjobbnak, mint az Index újságírói Slash-koncert után).
Igen, én is szőrösen szeretem a pinát, legalább ebben egyetértünk. :-)

Spectroli 2018.05.23. 21:57:07

@ételizésítő: Plant volt a Zeppelin legrosszabb része (ami egy jó, de durván túlértékelt zenekar volt).

ételizésítő 2018.05.24. 01:59:34

Öcsém, attól tartok, neked valami hangvételre totál alkalmatlan lavór van a füled helyén, különben nem beszélnél ekkora egetverő faszságokat.
A mai zenekarok fele még mindig abból él, hogy őket másolja.
Plant hangja meg még abban a korszakban is párját ritkító volt, de hát nyomd csak a baromságaidat, legfeljebb majd jót röhögünk rajtad.

Majd ha elmúltál 10 éves, és hallottál már zenét, gyere vissza megint. Addig nincs értelme veled vitázni.

Spectroli 2018.05.24. 19:01:41

@ételizésítő: Azt nem tagadom hogy a Zep hatalmas hatású, viszont dalszerzőként nem volt egy kiemelkedő tagja se.

Tizenöt éves koromban imádtam őket, de azóta beláttam hogy vannak fontosabb zenekarok is a rockzenében, amikben igazi dalszerzők is voltak (pl. a VU, ami a teljes rocktörténelem legfontosabb együttese).

Ui.: Page és Bonham viszont a legjobbak közé tartoznak.

aranyláz 2018.06.13. 18:11:11

@ételizésítő: mármint a velvet Underground? Miért gondolod, hogy ők a rocktörténelem legfontosabb együttese?

Spectroli 2018.06.16. 16:49:31

@aranyláz: A Velvet Underground több zenei stílus alapjait is lerakta, nélkülük nem létezne többek között punk, goth, glam, noise, grunge, shoegaze, indie stb... Megmutatták azt, hogy meddig lehet elmenni a torzítás használatában és elsőként írtak művészileg is értékelhető szövegeket.

A Radiohead, a Sex Pistols, a Ramones, Iggy Pop, Bowie, a Strokes, a Jesus Lizard, a JAMC, a My Bloody Valentine, a Smiths, Patti Smith, a Television, a Pixies, a Sonic Youth, az R.E.M., a Nirvana, a Soundgarden, a Pearl Jam, az Alice in Chains, a Clash, Jack White, a Slowdive, a Ride mind a legfőbb hatásaik között említi, de még Cliff Burton és John Frusciante is a rajongójuk. Szóval tehát, azok akik szerint a Metallica nem készítette volna el a Lulut ha Burton még élne, nagy valószínűség szerint tévednek.

Mick Jagger szerint a Stray Cat Bluest zeneileg a Heroin ihlette.

A Velvet Underground hatása messze túlmutat a LZ-en, de valószínűleg még még a Beatlest is veri.

aranyláz 2019.01.20. 12:26:19

@ételizésítő: kösz a választ, sajnos én ebben nem tudok véleményt nyilvánítani, mert nem értek a zenéhez :) nekem nem tetszik a VU, talán ezért találtam furcsának, hogy ekkora hatásuk lenne, de ettől még simán lehet

aranyláz 2019.01.26. 19:10:58

Én nem érzem valami különlegesen jó zenének a Velvetet

Spectroli 2019.02.09. 18:29:15

@aranyláz: Szerintem zseniálisak voltak, a banános lemezt a hatvanas évek legjobb albumának tartom, bár a nagy adag gitár- és brácsazaj miatt csak ritkán tudom teljesen végighallgatni.
süti beállítások módosítása