Fülesbagoly

Ők a legszebben éneklő magyar színésznők

2016. április 26. - Bagolyhír

Kiváló prózai színésznők és kitűnő énekesnők is? Van ilyen, Magyarországon is, nem egy, nem kettő. Szubjektív módon összeszedtük és rangsoroltuk a művésznőket.

 1. Tompos Kátya

tompos_katya_foto_kleb_attila.jpg

Fotó: Kleb Attila

A nagyközönség a Poligamy, a Coming Out és a Valami Amerika 2. című filmből ismerheti. Jászai Mari-díjas színésznő, a Nemzeti Színház tagja. Hrutka Róberttel és zenekarával rendszeresen ad koncerteket. Kátya hangja izgalmas és sokszínű. Musical szakon végzett, így azt is gondolhatnánk, természetes, hogy tud énekelni, de mégis van a hangjában valami plusz, ami miatt különleges. Bármilyen dalt is adjon elő, énekét átszövi a magyar népdalok világa. Színészek között egy profi énekesnő.

2. Oroszlán Szonja

oroszlan_szonja_foto_facebook.jpg

Forrás: Oroszlán Szonja - Hivatalos oldal

A Valami Amerika című filmmel robbant be a köztudatba. A Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt a bostoni Berklee College of Music ének kurzusán, majd nem sokkal utána az American Academy of Dramatic Arts színész kurzusán vett részt. Hangja tiszta, erős és önbizalmat sugároz. Sajnos csak pár felvétel hallható tőle a neten, pedig szívesen meghallgatnánk tőle többféle dalt, mert biztos sokkal több van benne mint ami hallható.

3. Törőcsik Franciska

torocsik_franciska_foto_takacs_attila.jpg

Fotó: Takács Attila

A legújabb generáció színésznője, aki három éve szerezte a diplomáját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A színpadi szerepei mellett szinkronizál, és jó néhány filmben is szerepelt már. Bár ő elsősorban színésznő, a Swing című magyar zenés filmben megcsillantotta a hangját, amikor zongorakísérettel elénekelte a "Once in my life" című világslágert. Reméljük, hogy a jövőben lesz lehetőségünk még több dalban hallani őt.

4. Borbás Erika

borbaserika.jpg

Fotó: Szilveszter Bea

A Veres 1 Színház színésznője. Számos tévésorozatban szerepelt. Megbízhatóan, pontosan énekel, és hibátlanul olvas kottát. A Budapest Voices a cappella énekegyüttes tagja, szólódala a Metróhuzat.

5. Péterfy Bori

peterfy_bori_foto_merenyi_david.JPG

Fotó: Merényi Dávid

Művészcsaládba született, gyerekkora óta érdekelte a színház világa, majd többszöri próbálkozás után végül felvételt nyert a Színművészetire. Több társulat tagja volt, mielőtt az Amorf Ördögök együttes énekesnője lett. Innentől datálódik a fronténekes karrierje. Ma már elsősorban énekesnőként ismerik a Péterfy Bori & Love Band-ből, de a színház is aktív szerepet tölt be az életében. Ő képviseli a nők közül itthon a rock&rollt. Leginkább a jelensége, színpadi megjelenése, kisugárzása az, ami miatt különleges.

+ Halász Judit

03_halaszjudit_koncertfoto_nagy11.jpg

Forrás: halaszjudit.hu

Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1973 óta 24 lemeze jelent meg. Generációk kedvence. Nem is csak egy énekesnő, sokkal inkább egy angyal.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr928664452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2016.04.27. 07:39:01

Udvaros Dorottya?
Simán ott a helye a sorban.

mézescsók 2016.04.27. 07:39:50

Udvaros Dorottya?
Simán ott a helye a sorban.

mézescsók 2016.04.27. 07:40:26

Nem akartam kétszer, a véleményem nem változott.

Treff Bubi 2016.04.27. 08:40:50

Néha belenézek az M3 retróműsorába, és újra meg újra rádöbbenek, hogy a 80-as években mennyi zenés műsor készült. Az akkori színésznők is kiválóan énekeltek (persze leginkább régi kuplékat, operettet). Érdekes módon a férfiak között már sokkal kevesebb volt az igazán jó torok, a többségük a sármos suttogás / énekbeszéd trükkel oldotta meg a feladatot.

M1nd3gy 2016.04.27. 09:08:10

Hát néhány kedvencem sajnos lemaradt:

Csifó Dorina
www.youtube.com/watch?v=1Xxtm4coVro

Janza Kata
www.youtube.com/watch?v=bQVWutJuCLo

Mikibá3080 2016.04.27. 09:37:49

Almási Éva
Bodnár Erika

2016.04.27. 13:14:20

Udvaros Dorottya, Básti Juli, stb. Halász Juditot én kihagynám...

bobijub 2016.04.27. 16:59:34

@M1nd3gy: mjúzikelszínésznőt nem ér. :)

bobijub 2016.04.27. 17:04:22

@mézescsók: imádom Udvaros Dorottyát. Színésznőként. És imádom azt is, ahogy énekel, és asszem megvan az összes könnyen publikusan elérhető általa énekelt dal. de ha csak pusztán tisztán az énekesi teljesítményét értékelem, és ennek az összeállításnak az kéne hogy legyen a lényege, akkor nem fér bele a tízbe.

bobijub 2016.04.27. 17:08:45

@Mikibá3080: szerinted hányan vannak, akik még ma is tudják, hogy van egy "popfesztivál" és hogy Almási Éva annak idején abban mekkora "hatalmasnagyot" művelt ?????

mézescsók 2016.04.28. 10:27:08

@bobijub: Én egy énekesi teljesítményt nem akkor értékelek jónak, ha valaki kiáll a szinpadra és a dalt elénekli kristálytiszta csangő hanggal, hanem ha előadja azt, ha ahhoz ad valamit a kisugárzásából, egyéb előadói képességeiből. Ha a listát átnézem, akkor Péterfy Borinak is csak ezért van helye a listán.
És ha már Almási Éva szóba került, akkor Hűvösvölgyi Ildikónak is itt a helye.
süti beállítások módosítása