Fülesbagoly

Elkészült minden idők legbetegebb videóklipje

2016. március 10. - matesas

A Fülesbagoly már beszámolt róla, hogy Mike Patton és norvég zeneszerző barátja, John Kaada kísérleti komolyzenében utazik. Az április 1-én megjelenő Bacteria Cult albumhoz elkészült az első videóklip, amelyről bátran állítható, hogy nem lesz Semjén Zsolték kedvenc mozija.

kaadapatton.jpg

Az Imodium című szerzemény hasonlóan komor hangulatú, mint az általunk korábban már bemutatott Red Rainbow. Viszont a dalhoz készített klipről kevés lenne csupán ugyanezt a jelzőt használni. Nyugtalanító, zavarba ejtő, megbotránkoztató? Az biztos, hogy nem épp kereszténybarát, a videóban használt jelképek egyértelművé teszik, hogy az alkotók szándéka nem az anyaszentegyház áldásának elnyerésében rejlett. Van itt minden: vérfertőzés, vízben heverő hulla, spontán magömlés a gatyába, családi asztalnál étkező disznók és bárányok. A jelenetek többsége egy puritán, istenfélő família rideg otthonában játszódik, az egész videó olyan, mintha egy nyílt hadüzenet lenne a képmutatás és az álszentség ellen.

Pattonék elvetették a sulykot? Ezt mindenki ítélje meg maga, a bagoly a maga visszafogottságával csak annyit mond a látottakra: húúúúú. Alább a videó.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr188459532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli_t5H 2016.03.10. 11:56:19

Uhh, Patton urnak tenyleg elgurult a gyogyszere... jo messzire. :-)

Crescence (törölt) 2016.03.10. 13:15:35

Ingmar Bergman filmjeinek hangulatát hozza, ennek ismeretében nem tartom betegnek (pl. Úrvacsora,Suttogások és sikolyok). Sokat töprengtem azon, mi a fenének kellenek a filmekben a kajálós jelenetek... A magyar filmek között is vannak nagyon nyomasztó hangulatúak,de nálunk a fanyar humor, irónia ellensúlyozza, a humor a drámai hatás feloldása vagy az érzelmi egyensúly megteremtése. A skandinávok olyan mértékben tudnak nyomasztani, mint senki más,az elrejtett intimitást mutatja, zavarba hoz,nem akarják,hogy jól érezze magát a közönség. Bevallom, Bergman filmjeit nem tudtam végignézni,olyan szorongást okoznak.

Ernoke 2016.03.10. 13:38:41

Szerintem semmi nyomasztó nincs benne, kicsit vérszegény és unalmas lett, minden idők legbetegebb klipje? Á... Mike Patton kollaborációinak sokkal jobb alkotása is vannak. Ha valaki nyomasztóra vágyik, nézze meg a legújabb Massive Attack klipeket. Ezt www.youtube.com/watch?v=CVk_3huZvLM pl. képtelen vagyok végignézni, annyira szörnyű. Ez www.youtube.com/watch?v=ElvLZMsYXlo pedig _valóban_ nyomasztó és érzelmileg megérintő, és minden idők egyik legjobb klipje szerintem.

Alajka Bal 2016.03.10. 17:00:09

@Ernoke: Érdekes ez, én meg ezt találtam baromi unalmasnak amiket te jeleztél

Alajka Bal 2016.03.10. 17:01:08

@Crescence: Egyetértek ! Én a bergman filmek végén még a moziban villany nyitásra mindig felvágom az ereimet :)

Alajka Bal 2016.03.10. 17:01:53

ROhadjon meg a KDNP és külön semjén zsolt ! Erről szól ez a klipp ! :D :D
süti beállítások módosítása