Fülesbagoly

Rádiót indít a Budapest Park, Izil lesz a szelektor

2024. július 25. - Bagolyhír

Augusztus 1-én elindul a Budapest Park új zenei platformja. A PARK FM egy olyan online rádió, ahol a legnagyobb hazai és nemzetközi kedvenceket pörgetik. Szelektoruk a Petőfi Rádió 2007-es megújulásában kulcsszerepet játszó DJ Izil lesz.

fulesbagoly_tehetsegkutato_martonvasar_230917-180.jpg

Tovább

Megnyitott a legbékésebb magyar fesztivál

A mai napon elstartolt Lakitelken, a Tőserdő Autóskempingban a LB27 ReggaeCamp. A legbékésebb magyar fesztivál vasárnapig tart, hat helyszínnel és csomó programmal várja a fesztiválozókat. Az olyan hazai reggae és ska együttesek mellett, mint például a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Copy Con, a Ladánybene 27, Angliából Brother Culture és I-Tal Soup, míg Jamaicából Earl Sixteen, Anthony Locks, Daddy Freddy és Blackout JA zenél.

reggaecamp.jpg

Tovább

Ez kibaszott hangos volt, haver

AC/DC, Pozsony - koncertkritika

A 2020-as Power Up lemezét a covid miatt nem tudta élőben bemutatni az AC/DC, de végre felénk is elkanyarodtak, mégha nem is Budapestre, hanem Pozsonyig kellett utazunk az év bulijáért. Hiába közelednek a tagok a 70-hez, tudják mi a rock&roll, és ezt be is bizonyították. Csak a szervezés ne lett volna annyira kaotikus.

acdc2.jpg

Tovább

Városnéző hajón zenél Barabás Lőrinccel a Random Trip

A 15 éves Random Trip születésnapi évében különleges helyszíneken koncertezik. Idén már felléptek a Robotban, ahol az első koncertek hangulatát idéztek meg, a Budapest Parkban, ahol rengeteg előadóval és daljátszóval ünnepeltek. De a születésnapi sorozatnak nincs vége, sőt csak most indul, amikor is visszatérnek egy hajó fedélzetére és egy régi dédelgetett álom válik valóra: végre elindul kedden a hajó, nevezetesen az Európa Hajó.

rand.jpg

Tovább

Keszthelyen, Kecskeméten és Szigetszentmiklóson is zenekarok versenyeznek

Lehet bármekkora hőség, az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat töretlenül folytatódik augusztusban is. A nyár utolsó hónapjában három döntő várható, 3-án Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutató, 18-án Kecskeméten az I. tehetség Ápoló, majd 31-én Szigetszentmiklóson a Roxiget. Mindhárom eseményre lehet még jelentkezni.

fulesbagoly_tehetsegkutato_keszthely_2023_liana.jpeg

Tovább

Hogyan és milyen zenét hallgatnak a magyar gyerekek?

Tízből kilenc gyermek rendszeresen hallgat zenét, 79 százalékuk a saját mobilján, ugyanis a hazai 8-14 éves fiatalok átlagosan 8,8 évesen kapják meg első telefonjukat. Főként YouTube-on, és leginkább a barátaik, osztálytársaik ajánlásai nyomán választanak hallgatnivalót. A gyerekeknél is hódít Azahriah, kedvenc zenészeik listáján túlsúlyban vannak a magyar előadók - derül ki a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért most publikált zeneipari jelentéséből.

proart-zeneipari-jelentes-2023-ai-1.png

Tovább
süti beállítások módosítása