Fülesbagoly

Egy szakítás feldolgozása inspirálta a The Roving Chess Club új dalát

2023. december 01. - Bagolyhír

Days of Flood címmel új dallal jött ki a The Roving Chess Club, akik idén a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató egyik különdíjasai voltak. A szám előfutára a hamarosan megjelenő kislemezüknek.

image00001_1.jpeg

- A dal maga az egyik legelső ötletünkből született, az első sorok voltak meg egy ideig csak - mondta el Joel Kaufman énekes, trombitás. - A dal megírását egy szakítás feldolgozása inspirálta. A szövege és a témája egy létbizonytalan állapotot próbál megjeleníteni, az árvíz napjai a fragilitás napjait jelzik, olyan koordináta-vesztett létállapotot, ahol az érzések felülkerekednek a józan észen, túlcsordulnak, és végtelennek tűnnek. Zavarodottság, és a megtörtént események retrospektív újraértelmezése, legfőképp ezek jellemzik a szöveg világát. És ezt talán megfelelően egyensúlyozza a dal catchy hookja és optimistább hangulata. A dalokat a New Zound Stúdióban vettük fel.

A The Roving Chess Club legközelebb december 5-én játszik az A38 Hajón a glasgow-i punkrock Declan Welsh & the Decadent West társaságában. Ez a koncert már teltházas, de az angolszász folkzenéből inspirálódott magyar underground zenekar 28-án fellép a Fonóban a Pandóra Projekt előtt is, arra még vannak jegyek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3818271769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása