Fülesbagoly

Stephen Kinget idézi a Görbe Bögre új dala - PREMIER

2023. október 24. - Bagolyhír

Emberszív címmel új single-lel jött ki a Görbe Bögre, a zenekar friss felállásának ez az első szerzeménye. Masszív zenei témák és dalszöveg jellemzik a dalt, amibe egy Stephen King-idézet is felbukkan. Premier a Fülesbagoly blogon.

go_rbebo_gre_analog_22-min.jpg

A Görbe Bögre egy alter-prog-rock zenekar. Költői szövegeik és változatos zenei világuk hivatott előidézni a budapesti under- és upperground érzelmi hullámvasútjának nyikorgó állomásait - fogalmaznak magukról. A zenekar idén bejutott a martonvásári Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjébe, ahol elég nagyot mentek. A zsűri Takács Sapi Mártont a legjobb énekesnek és a legjobb dalszövegírónak választotta, az együttes pedig megnyerte a fellépési lehetőséget a jövő évi MCC Fesztre. A zenekarnak ma jött ki az Emberszív című dala, amely a második single a közelgő bemutatkozó EP-jükről.
- Az Emberszív az első dal, amit a zenekar jelen felállásában közösen alkottunk, meghatározza a zenekar új irányát - mondta el a Fülesbagoly blognak Gerdesits Pál, a Görbe Bögre gitárosa. - A dal refrénje felidézi Stephen King Állattemető című művének egyik tételmondatát: "A férfiszívnek köves a talaja. (...) A férfi elveti, ami megterem benne... és gondot visel rá.” Ezt a gondolatot függetlenítettük nemektől és terjesztettük ki a nagybetűs Ember létének mind külső, mind belső küzdelmeire. A lényeg mégis a bizakodás: Legyen még egy hang a zongorán! A dal a csodálatos Vitányi Dávid stúdiómágiájának terméke, aki egyébként a Sorbonne Sexual zenekarban bőgőzik. Az énekfelvételek során testben-lélekben sokat segített nekünk a szintén Sorbonne-szökevény Karádi Gergő. Az Úr és a csillagok áldják a nevét mindkettejüknek!
A dal minden online felületen elérhető. Alább mutatjuk.

Az Emberszív élőben először október 27-én hallható az A38 Hajón, ahol a Gorlo Volkovval koncertezik a Görbe Bögre. A zenekar új felállása a vidéki helyszínek közül a Kaptár Music Pubban debütál december 2-án, ekkor az Alaszka és Úrfi társaságában lépnek színpadra.
- Végül december 14-én a Turbina nagytermében a Sorbeonne Sexual előtt közös EP bemutató lesz SSX-szel, ők is bemutatnak, mi is bemutatunk, őrületes dolgokra lehet számítani - tette hozzá Pali.
A görbe Bögre jövőre belevág egy nagylemez elkészítésébe.

Nyitóképet készítette: Schór Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3918238119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása