Fülesbagoly

100 napos mélyaltatás után legyőzte a vírust, a PLASTICOCEAN dalt írt róla

2021. április 10. - Bagolyhír

A PLASTICOCEAN súlyosság tekintetében eddig sem finomkodott, akár a zenéjüket, akár a mondanivalójukat nézzük, de az új daluk szövegvilágával még tovább merészkedtek. Az Adj levegőt! egy barátukról szól, aki több, mint 100 mélyaltatásban töltött és gépekre kötött nap után legyőzte a vírust és jelenleg a felépülés útján halad. A dalhoz klip és készült, mutatjuk.

plasticocean_bandphoto_2021.png

A zenekar a dalról, és születésének körülményeiről ezt mondja:
"Mindenki számára eszméletlen nehéz időszak volt az elmúlt több, mint egy év. A fizikai megterhelésnél a lelki nehézségek talán még nagyobb nyomot hagynak az emberekben. Ép ésszel igazán fel sem fogható, ami körülöttünk zajlik, főleg, ha arra gondolunk, hányan veszítették el a megélhetésüket, családtagjaikat, barátaikat. Mindenképp szerettük volna feldolgozni a témát, viszont azt sosem gondoltuk volna, hogy ilyen közelről is érinteni fog minket.
Egy közeli, kedves jóbarátunk is megfertőződött a vírussal és intenzív osztályra került, ahol különböző gépek és az egészségügyi személyzet küzdött napról-napra az életéért. Geo (ének) emiatt döntött úgy, hogy megpróbálja szavakba önteni a leírhatatlant és dalba az érzéseit. A napok csak teltek-múltak és sokszor követték egymást a hullámvölgyek, sokszor az orvosok nem sok reményt jósoltak neki és a családjának. A szöveg ezt a kilátástalanságot próbálja átadni és, hogy barátunk milyen fájdalmakat élhetett át még a rengeteg fájdalomcsillapító ellenére is. A dal egyben az ő küzdelme az életbenmaradásért és hogy min megy keresztül a világ jelenleg.
A tény, hogy barátunk több, mint 100 mélyaltatásban töltött és gépekre kötött nap után legyőzte a vírust és jelenleg a felépülés útján halad, hihetetlen dolog, - holott természetesen mindvégig hittünk és bíztunk benne - de ugyanakkor új reményt adhat mindenkinek, hogy bármilyen mélyen vagyunk a halál torkában soha nem szabad feladni. Az élni akarás minden nehézséget legyőzhet, még ha adott pillanatban reménytelennek is tűnik, amit az élet elénk tár.
Amikor kirajzolódott, hogy miről fog szólni a dal egyértelművé vált, hogy méltó módon csak úgy dolgozhatjuk fel ezt a témát, ha egy olyan művészt is felkérünk, mint Horváth Renáta táncos-koreográfus, aki egészen más szemszögből tudja megeleveníteni az érzelmeket. Ugyanakkor ez a szám nem csak barátunk és az egészségügyi dolgozók hősies küzdelméről szól, hanem az alkotók bezártságáról és azok lelki űrjéről, akiknek az alkotás, a szórakoztatás és a művészet életükké vált."

"Levegő nélkül nincs élet... Ahogy tánc és zene nélkül sincs szerintem. Próbáltam a zene lényegét megfogni, és az érzelmi részét kifejezni a mozgással. Úgy gondolom, ha nem táncolhatok nem kapok levegőt, éppen ezért volt “könnyű” dolgom. Szimplán csak arra gondoltam, mit éreznék ha többé nem lenne a tánc az életem része" - fogalmaz Horváth Renáta.

Az énekeket Botlik Mátyásnál a Grenma Studio-ban rögzítették Csányi Rita (The Anahit) segítségével, a keverést és a mastert pedig a Supersize Recording stúdióban Horváth Attila készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4516495258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása