Fülesbagoly

Ezek az állam főbb könnyűzenei stratégiai pontjai

2021. március 16. - Bagolyhír

Újabb részletek derültek ki Demeter Szilárd miniszteri biztos könnyűzenei stratégiájáról. Eszerint lesznek új próbatermek és egy nagy koncerthelyszín a Hajógyári-szigeten, illetve Öröm a Zene oktatópontokat létesítenek szerte az országban.

demeter.jpg

Demeter Szilárd az Index-nek adott interjút arról, hogy a megítélt 23 milliárd forintot hogyan szeretné elkölteni kultúrára. Ami a könnyűzenét illeti, a beszélgetésből kiderül:

  • a Petőfi Csarnok megszűnése óta nincs Budapesten hasonló méretű koncerthelyszín, ezért a Hajógyári-szigeten kialakítanak egy 2-3000 fős klubot
  • ugyanitt lesznek próbatermek is
  • amint megérkezik a támogatás, első lépésként kiírnak tartalomgyártási pályázatot zenészeknek
  • felépítenek egy olyan iskolaidőn kívüli, nonformális, szakkörjellegű képzési rendszert, amelyben profi tanárok segítségével juthatnak hozzá a zenélés, a zenetanulás öröméhez a gyerekek. Erre hozzák létre az Öröm a Zene tehetségpontokat.
  • megerősítik a Kőbányai Zenei Stúdiót a középfokú vagy afeletti oktatási képzések számára, illetve több felsőfokú képzési helyszínt is létrehoznak
  • a hangos, fényes, roados szcénában dolgozók ösztöndíjrendszerben képezheti magukat tovább.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr116466324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása