Fülesbagoly

Diszkriminálják az angolul éneklő magyar zenekarokat?

2019. november 01. - Bagolyhír

Újabb részhez érkezett a News Flash, amiben magyar zenészek kommentálnak zenei híreket. A harmadik adásban Czutor Zoltán, Warnusz Zsuzsa és KRSa a PASO-ból is elmondja a véleményét.

csoportkep.png

Ezúttal egy hosszabb adás készült, ami annak köszönhető, hogy a megszólalókat jó pár hír elgondolkodtatott. Terítékre került többek közt Majka és Curtis kibékülése, a Fábián Juli film, az Eurovíziós Dalfesztiváltól való távolmaradásunk, Kurt Cobain 26 éve mosatlan kardigánja és még néhány izgalmas téma. Jó mozizást!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3115277752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matyi101 2019.11.03. 11:47:48

Nem tudom mi ez a fétis az Euróvizió miatt. Egy nagy szar műsor nem értékmérője semminek.
Ha jól értettem a Spotifyn kétszer annyian hallgatják ingyen mint pénzért. Akkor ez miért éri meg?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.11.03. 12:25:38

Ritka okosak ezek a megszólalók. "93 óta nem volt kimosva?? Jó büdös lehet"
Okoska, ezt valószínűleg 93 óta senki nem viselte, bent áll egy vitrinben. (esetleg még le is vákuumozták). Állásában meg nem nagyon büdösödik meg semmi.

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2019.11.03. 18:57:43

Sajnos nagyon igaza van. Rendszeresen hallgatom a petőfit és a slágert is, de egyre szarabb mind a két rádió zenei kínálata. Orba szájba nyomják a magyar nyelvű számokat és elvétve hallani egy jó angol nyelvű számot. A sláger rádió indulásakor még nagyon jó volt a zene összeállítás, azóta ez nagyon leromlott, ráadásul tele van már pofázós műsorokkal zene helyett. Nem tudom, hogy ki a faszt érdekel ha behívnak a stúdióba egy éppen feltörekvő ismeretlen magyar zenekarból egy soha sem hallott nevü aakárkit és fél óráig vele dumálnak. Ez nem érdekel engem, azonnal kapcsolom az a rádiót másik cstornára. De már akkor is elkapcsolok, ha 2 magyar nyelvű szám van egymás után.

torró 2019.11.03. 19:09:37

Egy régi szlogen: " a zene mindenkié"! Az angol szövegeket jobban lehet dinamikus számokra írni. A Magyar nyelvezet kicsit nehézkesebb a szó hosszak miatt. Persze van mindkét zenei megoldásokban jó és rossz egyaránt Válogatni meg lehet. Mindenki talál bennük számára tetszőeket. Nagyon sok jó szerzemény és együttes létezik a világban, és sokszor én is elcsodálkozom, hogy miért a legszarabbakat játszák a műsorszórók?!

Technika Magnatovics 2019.11.03. 19:12:44

Végre nem kell az Euroviziós borzadályban részt venni, semmi esély nincs nekünk ott. Ez nem a zenéről szól, régóta. Rengeteg zsé megy rá, fölöslegesen. Remélem ettől a Dal cimű izé is jobb lesz...vagy nem.

Kataj 2019.11.03. 19:29:37

Pápa Jocika, ez a roma ripacs, roma Kedves Vezérünk kedvence tavaly nem jutott a döntőbe. Ezért idén letiltotta hazánkat az Euroviziós részvételről. Ilyen egyszerű. Ráadásul még ezzel is sikerült a moszkvai gazda kedvére tennie, hiszen ezzel is újra távolít minket a nyugati demokráciáktól. Újra utálni "kell" a Nyugatot, az angolt, a nyugati zenét. Az egészben a legszomorúbb, hogy a hazug kommunistázást beszopó naívokat még ebben is a Kedves Vezér iránti vak áhitat vezeti. "Minek nekünk az a giccs, jó nekünk ez így is, anélkül is" - visszhangozzák. Tényleg, "milyen jól bevált" nekünk a szovjet diktatúra 40 éves elzártsága is - ugyebár.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.11.03. 19:50:51

@kgl:
"Orba szájba nyomják a magyar nyelvű számokat és elvétve hallani egy jó angol nyelvű számot."
Ühüm. Szóval úgy gondolod, hogy aki szar számot csinál magyarul, az rögtön sokkal faszább zenét fog csinálni, ha angolul énekelhet.
Gondolom a magyar nyelv, mint olyan alkalmatlan arra, hogy jó számokat lehessen írni ezen a nyelven.

Kataj 2019.11.03. 20:03:50

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: A magyar nyelv alkalmatlan arra, hogy mindenki képes legyen értelmezni, amint azt most bemutattad. Mint minden más, azaz az összes többi nyelv. Mert még véletlenül sem azt írták, amire reagáltál.

Kataj 2019.11.03. 20:13:15

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Nagy fasz vagy te Nagy fasz vagy te Válasszunk

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.11.04. 01:02:10

@Kataj: Attól, hogy ennyire frappánsan válaszoltál, még paranoiás maradsz. Kezeltesd magad.
süti beállítások módosítása