Fülesbagoly

5 kiváló dal az 50 éves Czutor Zolitól

2019. május 09. - Bagolyhír

Czutor Zoli, a Belmondo és a Nyers frontembere 50 éves lett, a kerek évforduló alkalmával május 10-én egy nagy bulit tart a két zenekar az Instantban. A fél évszázad kapcsán összeszedtük Zoli legjobb dalait.

czutor_1.jpg

Az összeállítás állhatott volna 8, 11 vagy 14 dalból is, de bénán nézett volna ki az, hogy 11 kiváló dal az 50 éves Czutor Zolitól. Ha mondjuk 11 évesen írt volna 11 fasza dalt, akkor megcsináltuk volna ezt a cikket. Szóval maradt az 5 legjobb dalos anyag, amiből pl. kimaradt a Rocksztár a Libidó és Szájalok is.

Kezdjük egy gigaslágerrel, kizárt, hogy ne ismerd. Lesz, volt, van.

A gyengébb nem szívat az egyik legjobb nóta, amit eddig megírt. Funkypop, óriási refrénnel. A dal fent van jobb hangminőségben is a YouTube-on, de mi a klipet is mutatni akarjuk, az pedig ilyen:

Mindössze 1 perc 19 másodperc, és lényegében egy Jazzy Rádió reklám A lelke énekel, szóval kilóg a dal a sorból, de mégis egy telitalálat. Zoli Fábián Julival nagyon szépen énekel, a videó ezt a különleges együttállást jól alátámasztja, és hát a szöveg...

A Bírlak a valaha készült egyik legjobb szerelmes dal, legnagyobb erejét az adja, hogy a Zoli a szerelem szó használata nélkül fejezi ki érzéseit. Már ha jól értjük, mire gondolt a költő.

Egy ilyen összeállításból természetesen kihagyhatatlan a Mikor. Egy őszinte szerelmi vallomás 1,2 millió megtekintéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5614816022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása