Fülesbagoly

Itt egy kiadatlan Mz/x-dal, de mikor lesz már koncert?

2019. április 14. - Bagolyhír

Az Mz/x egykori énekese, Gubis Dávid váratlanul kipattintott a Soundcloudra egy kiadatlan dalt. Ez így örvendetes is, de mikor lesz már legalább egy reunion koncert?

mzx.jpg

"Unatkozom, úgyhogy megosztok egy kiadatlan emzéper számot, de több nincs nekem, úgyhogy ennyi, meg kit érdekel, hát engem nem. Jó szám ez, szép gyerek, csak sajnos az éneklés és a szöveg itt-ott arra az Ákosra emlékeztet engem. Hiába no, hárdkór Bonanzás voltam és biztos hatásódik. Tűz, víz, repülő, vagy mi" - olvasható Gubis Dávid Facebook-oldalán. És valóban, az ének elég ákosos, a dal egyébként nem rossz, de az Mz/x egykori húzódalait nem közelíti meg. Alább tudjátok csekkolni a címe Büszke.


Az Mz/x a kétezres évek elején adott ki két király lemezt, a Jelentkezik és a Nullakettő című korongokat. Az első volt különösen bivaly, olyan dalokkal, mint a Jelentkezik, a Sodrás, vagy a Jimi Jim. Az együttes messze megelőzte a korát, itthon legalábbis mindenképp, tört ütemek, pszichedélia, őrölt énektémák tették egyedivé, Az Mz/x sajnos később szétszéledt, és a tagok máshol kerestek illetve találtak boldogulást. Gajda Mátyás a FISH!-ben gitározik, a Bajkai Ferenc a Kiscsillagban dobol, Gubis Dávid a Good Time Boys-ban (RHCP tribute) énekel,  egyedül Bajkai Zoltán basszusgitáros zenei jelenéről nem tudok. Sajnos továbbra sincs hír arról, hogy legalább egy A38-as bulira összeálljanak. Reményt kelthet, hogy nemrég a dobos szülinapi bulijában 3 dalt eltoltak. Addig is itt a debüt lemezük, küldjétek a hangerőt!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5814763984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása