Fülesbagoly

Ferenczi Gyuri és Lóci egy-egy kultikus lemezről szakért

2018. november 15. - Bagolyhír

A hazai könnyűzene egyik nagyja és egy feltörekvő tehetsége is a Lemezjátszó programsorozat vendége lesz az év végén. Ferenczi Gyuri és Csorba Lóránt, azaz Lóci egy-egy kultikus albumról értekezik majd Horváth Gergellyel Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben.

lgt-event.jpg

A Lemezjátszó programsorozat másfél évvel ezelőtt indult a B32-ben azzal a céllal, hogy a könnyűzene meghatározó formátuma, az album méginkább visszanyerje népszerűségét. Lényege, hogy a budai kulturális helyen a közönség havonta egyszer meghallgathat egy kultikus lemezt, amiről az est folyamán egy népszerű zenész és Horváth Gergely, a Petőfi Rádió egykori vezetője beszélget. Értekezett már Lovasi András Doors-ról, Harcsa Veronika Nirvanáról, Beck Zoli Pearl Jam-ről, Kiss Tibi Tom Waits-ről és Felcser Máté Amy Winehouse-ról.

A Lemezjátszó idén szeptemberben kilépett a komforzónájából, és megalkotói a Margaret Island új albumának szerveztek egy 6 állomásos turnét. Az esteken a közönség megjelenés előtt meghallgathatta Lábas Vikiék lemezét, majd az együttes magjával Horváth Gergely beszélgetett a friss dalokról.

A B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Fülesbagoly blog által szervezett programsorozat év végére visszatér az újbudai létesítmény színháztermébe, ahol november 22-én Ferenczi György Muddy Waters Fathers and Sons lemezét boncolgatja, december 16-án pedig Lóci osztja meg gondolatait az LGT Bummm! című anyagáról.

A házigazda nagy hangsúlyt fektet a hangzásra is. A bakeliteket az Audio-Technica LP5 lemezjátszóján pörgetik, és kimondottan ezekre az alkalmakra a hallgatóságot körbeépítik Trevis Audio hangfalakkal, melyek valósághűen adják vissza az eredeti hang minőségét és dinamikáját. A Lemezjátszó programsorozat estjeire a belépőjegy 800 forint, kapható a b32.jegy.hu oldalon.

ferenczi_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1914373747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása