Fülesbagoly

Herbie Hancock producerével készít jazzalbumot Jeff Goldblum

2018. szeptember 24. - Szendőfi Bori

A Jurassic Parkból és a Függetlenség napjából ismert színész gyermekkora óta zongorázik, és már évtizedek óta zenél együtt a The Mildred Snitzer Orchestrával, mégis a Decca Records gondozásában megjelenő lesz az első albumuk ebben a felállásban.
jeff_goldblum.jpg

Az igazán sokoldalú művész igazi őstehetség – ezt mondja róla a kiadó, amely akkor ajánlott neki szerződés, amikor meghallották, amint Gregory Portert kísérte zongorán.

A színész gyorsan igent mondott és már el is készült a The Capitol Studios Sessions című album anyaga, mégpedig abban a stúdióban, ahol korábban Frank Sinatra, Nat King Cole és a The Beach Boys is készített felvételeket még a ’60-as években. Nemcsak a helyszín, de az atmoszféra is különleges volt: a Capitol Studiót ugyanis jazzklubbá alakították át, hiszen Goldblum, amikor éppen nem színészkedik, a Los Angeles-i Rockwell Table And Stage jazzvarietéjének állandó házigazdája. Ez a hangulat köszön vissza a lemezen is: a felvételekre meghívták a Rockwell törzsvendégeit, a zenekari tagok családját és barátait. Ezáltal leginkább egy koncertalbumra hasonlít az egész, Goldblum végig beszél a közönséghez és megszólítja zenésztársait is.

„Lételemem az improvizáció, imádom figyelni a hozzá kapcsolódó interakciót és a résztvevők közötti kölcsönhatásokat. Ez színészi technikám alappillére, és a zenémben is gyakran alkalmazom” – mondta a színész.

Az album producere Larry Klein, aki korábban Joni Mitchell-lel és Herbie Hancockkal is készített lemezt. Goldblum debütáló anyagán klasszikus jazzdarabok is szerepelnek, ilyen a Cantaloupe Island vagy a My Baby Just Cares For Me is. A meghívott énekesek között van Imelda May, aki a Straighten Up & Fly Right című dalt adja elő, de hallható a lemezen a stand-up műfajból ismert Sarah Silverman is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2914259965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása