Fülesbagoly

Jared Leto a depresszió kezelésére hívja fel a figyelmet

2018. augusztus 29. - Leirer Tímea

Idén szeptemberben is elindul az „I’m Listening” mentális figyelemfelkeltő kampány. Az öngyilkosságok megelőzésére és a mély depresszió kezelésére összpontosító akcióhoz olyan világhírű zenészek csatlakoztak, mint Mike Shinoda a Linkin Parkból vagy a 30 Seconds to Mars frontembere Jared Leto.

jared_leto.jpg

Az több platformos kezdeményezés szeptember 9-én egy kétórás élő rádióadással indul, amelyet a radio.com segítségével bárhol a világban meghallgathatnak az érdeklődők. A műsor nemcsak az idei „I’m Listening” akciónak, hanem az öngyilkosság megelőzésére fókuszáló nemzetközi hét kezdeményezésének is kiindulópontja.

A már említett zenészeken kívül Mike McCready és Stone Gossard a Pearl Jam-ből, Alessia Cara, a Stone Temple Pilots, a Third Eye Blind tag Stephan Jenkins, az olimpiai úszó Michael Phelps, Brantley Gilbert, Bebe Rexha, Charlie Puth, a korábbi NFL játékos, Barret Robbins és Conor Mason, a Nothing But Thieves tagja is csatlakoztak a kampányhoz. Az öngyilkosság megelőzésére összpontosító akcióról rendszeresen hallhat a közönség a tévé és rádióműsorokban, olvashat az újságokban, de az I’m Listening önálló weboldala is folyamatosan frissül majd. A kampány megalkotói idén kiemelt figyelmet fordítanak a mentális megbetegedések megbélyegzésének megszüntetésének is.

A Linkin Park zenésze, Mike Shinoda nemrég jelentette meg szólólemezét Post Traumatic címmel. Az album dalaiban a zenész tavaly elhunyt társa, Chester Bennington öngyilkosságát próbálta feldolgozni. A kampányt felvezető sajtótájékoztatón Shinoda azt mondta: "A világ legtöbb részén az öngyilkosság több életet követel, mint a háború, a gyilkosság és a természeti katasztrófák. Nem mehetünk el mellette szó nélkül. Remélem hogy a személyes történetem, a zene és a beszélgetés segít megtalálni az utat azok számára is, akik bajban vannak és azoknak is, akik segíteni szeretnének."

Az „I’m Listenint” éves akciója során a művészek és a hírességek személyes történeteiket osztják meg a nyilvánossággal, mellettük orvosok és mentálhigiénés szakemberek is részt vesznek a kampányban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9614209345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása