Fülesbagoly

Nem hajlandó kitiltani a fesztivál a gyilkost

2018. március 05. - RionaFbly

Minden tiltakozás ellenére ragaszkodik a Papillons de Nuit fesztivál Bertrand Cantat fellépéséhez. A Noir Desir zenekar egykori frontembere 2003-ban gyilkolta meg volt barátnőjét, de magyar származású felesége halálához is köze lehetett.

bernat_cantat_lead_kep.jpg

Nem érdekli a Papillons de Nuit fesztivált, sem az hogy Bertrand Cantat a Noir Desir zenekar egykori frontembere brutálisan meggyilkolta volt barátnőjét, sem pedig a 67 ezer tiltakozó aláírás, melyet a felháborodott fesztiválozók kezdeményeztek annak érdekében, hogy a szervezők ne engedják koncertezni a zenészt.

Bertrand Cantat még 2003-ban verte halálra részegen Marie Trintignant színésznőt, tettéért pedig 8 év börtönre ítélték, de jó magaviseletre hivatkozva már 2007-ben szabadon engedték.

A legtöbben úgy vélik, hogy aki hagyja, hogy egy ilyen ember színpadra állhasson, hozzájárul a nők elleni erőszakhoz.

Gyermekek, tinédzserek, férfiak és nők vesznek részt majd a fesztiválon, több mint 70 ezer ember. Fiatalok, akik ezzel az ideával fogják elhagyni a fesztivált: ez a férfi megölt egy nőt, majd nyugodtan zenélhet tovább több ezer ember előtt. Eltöltött pár hónapot a börtönben, most pedig tapsolnak éljeneznek és csodálják őt. – olvasható a petíció https://www.change.org/p/non-%C3%A0-bertrand-cantat-au-festival-papillons-de-nuit szövegében.

A fesztivál szervezői azonban nem engednek a tiltakozásnak, elmondásuk szerint csak és kizárólag szakmai és művészeti oka van annak, hogy Cantat hagyják fellépni. Sokak szerint ugyan csak Bertrand Cantat tehet magyar származású felesége, Rády Krisztina haláláról is aki 2010-ben saját otthonában vetett véget életének miközben a zenész a másik szobában aludt.

Ezek a vádak decemberben kerültek nyilvánosságra, nem sokkal azelőtt, hogy Cantat kiadta első szólóalbumát az Amor Fati-t, de hatóságok már 2013-ban újraindították a nyomozást, miután birtokukba került egy hangfelvétel, melyen Rády arról panaszkodott szüleinek, hogy retteg férjétől. Az ügyészség szerint Rády Krisztina halához nagyban hozzájárulhatott Cantat agresszív és durva viselkedése, mely az öngyilkosságba kergette a két gyermekes anyát.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1513716860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása