Fülesbagoly

Marilyn Manson: az iskolai mészárlás tönkretette a karrierem

2017. szeptember 26. - matesas

Hamarosan megjelenik Marilyn Manson új nagylemeze, a Heaven Upside Down. Manson az album kapcsán adott interjút a The Guardian című lapnak, a beszélgetésben kitért karrierje legsötétebb időszakára is.manson_2.jpg

1999. április 20-án sokkolta a világot az Amerikai Egyesült Államokban történt iskolai mészárlás. Colorado államban, Columbine városában két tanuló, a 18 éves Eric Harris és a 17 esztendős Dylan Klebold bement a helyi gimnáziumba, tizenkét diákot és egy tanárt lőttek agyon, megsebesítettek 21 embert, majd öngyilkosok lettek.

Marilyn Manson most arról beszélt, hogy az ámokfutás hosszú időre tönkretette a karrierjét, társadalmi csoportok, vallási gyülekezetek őt tették felelőssé a történtekért. (A két srác rajongott a metal zenéért, többek között a Rammstein és Manson is a kedvenceik közé tartozott, a mészárlás idején pedig a Manson-rajongókra jellemző öltözéket viseltek.)

– Ha a szüleid zsebpénzt adnak, besétálhatsz a Walmartba és megvásárolhatod a lemezemet. De ugyanígy bemehetsz egy fegyverboltba is, ott is elköltheted a pénzt. Adj pénzt a gyerekednek és add meg neki a választás lehetőségét: lemez vagy fegyver. Azok a srácok jobban tették volna, ha a lemezemet választják - elmélkedett Manson, majd hozzátette: – Sokan hibáztattak a mészárlásért, a Columbine-éra tönkretette a karrieremet abban az időben.

Manson állítása a számok nyelvére is lefordítható. Míg az 1998-as Mechanical Animals lemezből 1,4 millió darab fogyott el az USA-ban, addig a mészárlást követő, 2000-es Holy Woodból már csak 573 ezer talált gazdára. Más kérdés, hogy a csökkenésnek alighanem szakmai okai is lehetnek, Manson csúcsalbuma, az Antichrist Superstar után sok rajongó csalódottan fogadta a következő lemezeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9212898336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása