Fülesbagoly

Életet mentett a rock-performansz

2016. november 26. - matesas

Akár a South Park egyik epizódjának is beillene a mókás rajzfilm, amelyet a Loudwire készített Corey Taylorról. A Slipknot frontembere arról mesél, milyen sorsfordító pillanat volt az életében, amikor az 1990-es MTV-gálán a Faith No More előadta Epic című klasszikusát.

fnm.jpg

A Loudwire magazin Epic Rock Tales című sorozatában rock és metal legendák mesélnek életük fontos pillanatairól, a történeteket az alkotók egy vicces animáció formájában jelenítik meg. Ezúttal Corey Taylor, a Slipknot és a Stone Sour énekese vallott zaklatott gyermekkoráról, drogos küzdelmeiről és a sorsát új irányba fordító zenei élményről.

Corey 10 éves korában kezdett dohányozni, majd 12 esztendősen már füves cigi fityegett a szájában. Elmondása szerint innen egyenes út vezetett odáig, hogy 13 évesen már a kokaint és a speedet részesítse előnyben. 18 éves korára a dolgok odáig fajultak, hogy kétszer is túladagolta magát. Egyszer a barátnője édesanyja talált rá, kórházba vitte, ahol kimosták a gyomrát.

Az élete akkor változott meg, amikor az 1990-es MTV Video Music Awardon fellépett a Faith No More és eljátszották Epic című dalukat. Corey elragadtatással meséli, hogy ez a friss, teljesen újszerű zene rendkívüli inspirációval hatott rá, ez a performansz irányította őt a zenei pályára és voltaképpen megmentette az életét. Mi megmutatjuk a szóban forgó FNM-produkciót és a Corey-rajzfilmet egyaránt.

Corey hányattatásai:

Faith No More - Epic (1990, MTV Video Music Award):

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9612001208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása