2020. okt 15.

Jövőre is lesz A Dal, elindult a jelentkezés

írta: Bagolyhír
Jövőre is lesz A Dal, elindult a jelentkezés

2021-ben is A Dal című műsorban keresi Magyarország legjobb slágerét Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság - közölte a szervezet. Újdonság, hogy nem 30, hanem 40 formáció jut majd a döntőbe.

aws2.jpg

A Dal 2021 nyertese többek között lemezfelvétel és klip készítésére is lehetőséget kap. Újdonság viszont, hogy a jubileumi műsorban nemcsak a végső győztes, hanem a döntőbe bejutottak közül a zsűri által legjobbnak ítélt négy versenyző is a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül. A pályázatra olyan, legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet pályázni, amely még nem, vagy legkorábban 2020. március 30-a után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve hangozhatott el nyilvános előadás keretében. A produkció során akár tíz fő is részt vehet az előadásban.
A Dal nyertese egyben a Petőfi Zenei Díj „év dala” elismerését is megkapja. A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak, amelyek egyben a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is jelentik.
A nemzeti dalválasztó műsor ez évi szériájában nemcsak a dalok, hanem azok szövegei és szerzőik is versenyeznek „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és egyben a Petőfi Zenei Díj Szövegírója díjért, amelyet a képernyős zsűri ítél oda. 2021-ben is várják a dalok akusztikus feldolgozását, amelyek immár második alkalommal hangozhatnak el a műsorban. A versenybe kerülő dalok mindegyike automatikusan részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is.
„A Dal 2021 Felfedezettje” és egyben a Petőfi Zenei Díj Felfedezettje díjért egy olyan versenyzőt (előadót vagy együttest) tüntet ki a nemzeti dalválasztó műsor 2021-es mezőnyéből a képernyős zsűri, amelyik A Dal 2021 műsorban debütál, vagy a televíziós műsorban szerepel először nagyobb, országos nyilvánosság előtt, és kiemelkedő teljesítményt nyújt produkciójával.
A jelentkezés és a pályázati feltételek megtalálhatók a www.adal.hu oldalon, amelyen november 10. (kedd) éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével. A Dal 2021-ben már 40 előadó mutatkozhat be - áll a közleményen.
Mivel a sajtóanyag nem tér ki rá, így arra következtetünk, hogy A Dal nyertese jövőre sem indul az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Szólj hozzá

Hírek A Dal