2020. már 27.

Bob Dylan új dala a Kennedy-gyilkosságról szól

írta: tothjutka
Bob Dylan új dala a Kennedy-gyilkosságról szól

Nyolc év szünet után új dallal jelentkezett Bob Dylan. A Nobel-díjas dalszerző-előadóművész a Murder Most Foul című dalban a Kennedy-gyilkosság témáját dolgozta fel.

bob_new.jpg

Bob Dylan nyolc évnyi szünet után hozott nyilvánosságra egy új, saját szerzeményt. A Murder Most Foul című dal nem kevesebb, mint 17 perc hosszú, a témája pedig „Dallas sötét napja”, vagyis a John F. Kennedy amerikai elnök elleni halálos merénylet 1963-ban. A dal nemcsak a gyilkosságról, hanem a korszakról is szól, hiszen számtalan utalás szerepel benne a 60-as, 70-es évek kulturális életének szereplőire és különböző eseményekre. Bob Dylan megemlíti például a The Beatles együttes egyik korai slágerét, az „I Want To Hold Your Hand” című dalt, Patsy Kline és Stevie Nicks énekesnőket, a legendás Woodstock Fesztivált, valamint a The Eagles együttes két egykori tagja, Don Henley és Glenn Frey nevét is.

Az irodalmi Nobel-díjjal jutalmazott Bob Dylan az Instagramon azt írta: „Üdv a rajongóimnak és követőimnek, akiknek hálás vagyok az egész éves támogatásért és lojalitásért. Ez egy eddig kiadatlan dal, amit régebben rögzítettünk, és talán érdekesnek találjátok. Vigyázzatok magatokra, fogadjatok szót és Isten áldjon benneteket!”

Szólj hozzá

Hírek Bob Dylan