2017. feb 28.

Felrobbantja az internetet a csinos gyönki kórusvezető

írta: matesas
Felrobbantja az internetet a csinos gyönki kórusvezető

Egy nap alatt  több, mint 170 ezren látták azt a videót, amelyet Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője osztott meg Facebook-oldalán. A felvételen a gyönki általános iskola gyermekkórusa és a nekik vezénylő csinos kórusvezető látható, amint A Zöld, a Bíbor és a Fekete című számot adják elő.

tanarno.jpg

Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője érthető meghatottsággal kommentálta az oldalára feltett videót, amelyen a Tolna megyei kisváros, Gyönk általános iskolásai éneklik A Zöld, a Bibor és a Fekete című klasszikust. De arra valószínűleg Schuster sem gondolt, hogy micsoda lavinát indít el a poszttal: hétfő reggel óta már több, mint 170 ezren nézték meg a felvételt. A hithű rockerek a műfaj halhatatlanságáról zengenek ódákat, de a sikerben alighanem jelentős szerepe van a csinos kórusvezetőnek is, akit a férfi kommentelők többsége már egyenesen az oltár elé vezetne. Naná, hogy a Fülesbagolyt is kíváncsivá tette, ki ez a hölgy és hogyan készült a zseniális videó.

Fényt derítettünk hát a rejtélyre, ám az urakat azonnal ki kell ábrándítsuk: a kórusvezető szíve már foglalt. Häuszer Beáta és párja, Schmidt Péter 2015-ben alakították meg a Harmónia - Rend-Band Gyermekkórus & Zenekart, a kórus tagjai a Gyönki Általános Iskola tanulói. Bea a kórusvezető, Péter a zenekarvezető, hetente próbálnak, helyi és környékbeli rendezvényeken lépnek fel, de azt mondják, hogy idén már nem állnak meg az országhatáron belül, szervezés alatt áll egy erdélyi turné. Repertoárjukban német nemzetiségi zene, magyar népzene és főképp könnyűzene szerepel, a rockos vonalat idén kezdték el erősíteni. Mottójuk: zene az életünk. A pár emellett felnőtt együttesükkel, a Vagabunddal is járja az országot. A Vagabundban Péter gitározik, Bea énekel és fuvolázik. Mindketten pedagógusok, Péter fizikát és informatikát, Bea ének-zenét és szolfézst oktat.

– A kórus közös ötlet volt, a zenekart stabilan 40 gyermek alkotja - meséli Péter, aki a kollégáitól értesült róla, hogy Schuster Lóránt megosztotta a farsangi videójukat. – Teljesen váratlanul ért minket ez a dolog, megtisztelő elismerése ez a munkánknak és egyben egy pozitív visszajelzés is számunkra. A gyerekek nem ismerték A Zöld, a Bíbor és a Fekete című számot, de nagyon megszerették. Más rockdalokat is megismertettünk velük, most már a repertoárunkban szerepel többek között a Republictól a 16 tonna feketeszén, vagy a Magna Cum Laudétól a Vidéki sanzon.

hauser_bea-schmidt_peter.jpg

Häuszer Bea és párja, Schmidt Péter / Fotó: Rádió Antritt

A Fülesbagoly persze arra is kíváncsi volt, hogy vajon Bea mit szól a videóhoz fűzött szerelmi vallomásokhoz.

– Egyáltalán nem vettem tolakodásnak, jókat mosolygunk rajta Péterrel, lazán kell venni az ilyen dolgokat - mondja Bea, párja pedig csak annyit tesz hozzá: büszke Beára, és nem féltékeny rá.

A bagoly mindehhez annyit fűz hozzá: bárcsak ilyen pedagógusok oktatnák a zenét kicsiny hazánkban, valószínűleg sokkal több gyermek szeretné meg és kapna kedvet az igényes muzsikához. Hajrá Péter, hajrá Bea és persze hajrá gyerekek!

P. Mobil - A Zöld, a Bíbor és a Fekete:

 

Szólj hozzá

Hírek