Fülesbagoly

Halsey, Liam Gallagher és Skrillex is lesz a Szigeten

2024. március 27. - Bagolyhír

Újabb sztárokat dobott a köztudatba a Sziget. A most bejelentett majd 50 fellépő közt szerepel az Oasis első nagylemezével turnézó Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit Awards-on elképesztő tarolást véghez vitt Raye vagy a Spotify milliárdos Tom Odell.

liam-gallagher-vital-belfast-2024.png

Tovább

Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala

Naponta átlagosan négy fiatal keresi meg a Kék Vonal lelkisegély-szolgálatot, mert fél, hogy önmaga ellen fordul. Évente több mint 2000 esetben keresik meg a szervezetet olyanok, akik őket érő bántalmazásról számolnak be. A Konyha zenekar új, Nem mondhatok le magamról című dala, és a hozzá készült videóklip az alapítvánnyal való együttműködésben arra hívja fel a figyelmet, hogy ha valaki bajba kerül, van kihez fordulni, és kérjen segítséget.

konyha_2024.jpg

Tovább

Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban

Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra. A könnyűzenei versenyt ezúttal is Debrecenben, Martonvásáron, Budapesten és Keszthelyen rendezik meg. Utóbbi helyszínen a szervezők és a város idén először átadja a Keszthely Zenei Díjat. A legjobbak 10 fesztiválon, köztük a Szigeten, a SZIN-en, a Campuson és a Művészetek Völgyében léphetnek fel. Díjat ajánlott fel többek közt a MOME Media Design szak, a Bagossy Brothers Company, valamint a Petőfi Rádió és TV is. A produkciókat a magyar zeneipar neves szaktekintélyei zsűrizik.

fbt24_cover_1.jpg

Tovább

Bringákat épít és kerámiatárgyakat alkot Bora, a möbius énekesnője

Ha a nap 25 órából állna, akkor viszonylag egyszerű lenne a válasz arra a kérdésre, hogy Bocskai Bora mit csinálna a plusz 60 percben. Természetesen alkotna. Az extravagáns lány ugyanis az élet számos területén valamit kreál. Először is kerámiákat készít, aztán bringákat rak össze, illetve szerel, és nem mellékesen egy igen pöpec progrock bandában, a möbius-ban énekel. Borát pesti alkotóműhelyében látogattuk meg, és jól kivallattuk a különböző tevékenységeiről.

432868740_7751890374845661_7944908477210118429_n.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása