Fülesbagoly

Két és fél millió forintot gyűjtött a Quimby a Vadaskert Gyermekkórháznak

2022. december 20. - Bagolyhír

A Quimby jótékonysági aukcióján az együttes tagjainak műveiért összesen 2 millió 441 ezer forintot fizettek a licitálók, akiknek az adománya a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátria Kórház és Szakambulancia munkáját támogatja.

2022quimby.jpg

A Quimby együttes tagjai néhány hete egy kerámiaműhelyben egyedi dísztányérokat készítettek, amelyek közül 12 darabot bocsátottak aukcióra az Apacuka kerámiával közösen - olvasható az együttes közleményében. Az összegyűlt adományokkal a Vadaskert munkáját támogatják, ahol a pandémia kezdete óta a szorongásos és depressziós esetek száma az ötszörösére nőtt, a sürgősségi esetszám pedig negyven százalékkal emelkedett. A szakemberek egy új viselkedésterápiás részleget is kialakítottak, amelynek célja, hogy hosszútávú segítséget nyújtsanak a gyerekeknek, és visszaszorítsák az önsértések számát. Az árverésen összegyűlt adományok ennek a részlegnek a működését segítik.
A Quimby a jövő évre eddig két koncertet hozott nyilvánosságra: július 30-án a Művészetek Völgyében, augusztus 25-én a Budapest Parkban zenélnek. (MTI / Fülesbagoly)

Nyitókép forrása: Quimby Facebook / Fotó: Galgóczi Németh Kristóf

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7618006908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása