Fülesbagoly

Katona Klári és Tina Turner munkásságát vesézi ki Németh Juci és Vitáris Iván

2022. december 19. - Bagolyhír

Két fantasztikus énekesnő, két élő legenda a témája a Boncmesterek podcast-sorozat következő két epizódjának. Németh Juci és Vitáris Iván műsorvezetők ezúttal Katona Klári Titkaim című lemezét és Tina Turner munkásságát vesézik ki.

boncmesterek_2_2.jpg

Az ötödik adásban Katona Klári Titkaim című albumáról értekezik Juci és Iván. Ebben az epizódban kiderül, hogy hogy fonódott össze az akkori magyar beat színe-java e köré a lemez köré, hogy miért lógott ki az időszak nagy énekesnői közül Katona Klári valamint, hogy milyen lelki megpróbáltatásokon és magánéleti nehézségeken ment keresztül Katona Klári legendás lemeze felvételekor. 

A hatodik adásban Tina Turner munkásságáról beszélgetnek.A "rocknagyi" nem csak zeneileg, de élettörténetében is meghatározó a rock'n'roll történelemben. Juci és Iván többek között azt fejtegetik az életmű kapcsán, hogy a tánc miképp van hangsúlyosan jelen Tina Turner munkásságában, hogy ez miképp vonható párhuzamba akár a fekete akár a hazai cigány kultúrában, vagy hogy miért nem volt meghatározó Janis Joplinnál. De szóba kerül a buddhizmusban való megnyugvás rátalálása az énekesnő életének utolsó szakaszában, illetve hogy mennyire jó példája a méltósággal teli visszavonulásnak ez a pálya.

 A Boncmesterek podcast-sorozat az NKA Hangfoglaló Program támogatásával jött létre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5318005976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása