Fülesbagoly

A régi Petőfi Rádió zenei világát idézi az új Radiocafé

2022. november 02. - Bagolyhír

Tizennégy év után visszatér a Radiocafé, és november 3-től hallható majd a 98.0 frekvencián. A nap sajtóhíreiből szedtünk össze a legfontosabb infókat a régi-új adóról.

radicafe-696x464.jpg

A rádió az előző érához hasonlóan egy kulturális adó lesz. Most is Nesta felel a zenékért, és a zenei világ a régi Petőfi Rádiót kívánja megidézni.A Radiocafé főszerkesztője Kutasi Judit, a Trend FM korábbi főszerkesztő-helyettese lesz, aki szerint a csatorna műsorainak fókuszában a tudatos fogyasztás, a kortárs kultúra, a jövőkutatás lesz, emellett a rádió portréműsorokkal is jelentkezni fog. A Radiocafé adása a Süssfelnap című reggeli műsorral indul, amelyet az ismert színész, Szabó Kimmel Tamás vezet. Társa és segítője Fehér Mariann ‘Maja’ lesz, aki “ős-cafésként” tér vissza a névhez. Az adóra átköltözik a Jazzy-ről a Soul Session c. műsor Temesi Berci, Zolbert és Bogyó Tomi műsorvezetésével. Utóbbi 6000 darabos soul lemez-gyűjteményéből játszanak a műsorban dalokat vinylről. Az új Radiocafe stábjának tagja Khell Bogdán, McMenemy Márk, Nagy R. Attila “Rozsda”, Rétalji Igor, Winkler Nóra, Oláh Andrea, Nyul Zsuzsa, Marosi Viktor, Veress Dóra, Bényi László és Behumi Dóri is.
A korábban ezen a néven futott rádió több arculati elemét is továbbviszi az új radiocafé, ezzel is utalva arra, hogy az előd szellemisége továbbra is irányadónak számít. Így a megjelenés mellett ismerős lehet majd a hangzás is, hiszen az állomáshang most is Nagy Sándor lesz. (Forrás: mmonline. Kreatív, Média1, Fülesbagoly)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5017968772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radiofan 2022.11.16. 21:21:09

@Burgermeister: ő most a Manna FM-en van minden hétköznap reggel 8-tól. mannafm.hu/shows/mannadelelott/

Károly Adonyi 2023.10.03. 06:58:04

Mit értünk régi Petőfin? 2007-ben a Petőfi a poros múltját hátra hagyva az EstFM teljes zenei palettáját lemásolva (régi pletyka szerint komplett szervereket, vagy csak zenei listákat is átcuccolva) indult. Tehát a radiocafe nem a Petőfi zenei világát idézi, hanem önmaga sokkal régebbi saját EstFM-es múltjához tér vissza, amit 2007-es indulásával a Petőfi "idézett meg" értsd: másolt.
süti beállítások módosítása