Fülesbagoly

László Attilával újrajátszotta a Zenegépet a Tornóczky All Access

2022. szeptember 13. - Bagolyhír

A Tornóczky Feri gitáros által vezetett Tornóczky All Access (Nagy Ricsi énekes, Temesi Berci basszusgitáros, Zombori Atus dobos, plusz a névadó) sorra dolgozza át a nagy öregek dalait, és attól is nagyon speckó a cucc, hogy a dalok előadóit, szerzőit is vendégül hívják, ahogy tették azt legutóbb Deák Bill Gyulával. Ebben a pillanatban  a Fülesbagoly blogon hallhatjátok először Feriék ötödik anyagát, ami Charlie Zenegép számából készült, László Attila vendégeskedésével.

laszlo_attila_cover.jpg

„Amikor elkezdtük összeállítani a repertoárunkat, fontos szempontunk volt, hogy minden feldolgozás, ami kijön tőlünk, tényleg jól álljon nekünk. Azt gondolom, hogy ez eddig abszolút sikerült” – kezdte Feri. „Egyedül ettől a daltól tartottam egy picit, de amikor elkezdtük játszani az első próbák egyikén, egyáltalán nem volt hiányérzetem ebben a hangszerelésben. László Attila tökéletesen belepasszol a korábban már megjelent munkáink képébe. Először a kilencvenes évek derekán találkoztam vele egy jazz táborban, valamint Kőbányán az első évben tanított is engem. Meghatározó alakja volt az életemnek fiatalkoromtól kezdve, egyszerűen elképesztő a gitározása. Mindig figyelemmel követtem a dalait, a saját lemezeit. Mára úgy érzem, hogy kölcsönös szakmai tisztelet van közöttünk.” – tette hozzá a zenekar alapítója.

:Ezennel a torta habjának tetejére egy cseresznyét is felhelyezünk, mert megmutatunk a csapattól egy szintén friss, ropogós feldolgozást.

"Hiram Bullock - Give me one reason dalát is műsorra tűzte a zenekar - tudtuk meg Temesi Bercitől. - Mindamellett, hogy Feri egyik kedvence, szerettünk volna a blues-rock műfajhoz közeli, mégis mai, modernebb irányzatból is mutatni pár olyan dalt, amivel a fiatalokat is meg tudjuk szólítani és beleillik abba a stílus irányzatba, amit zászlónkra tűztünk. Hiram Bullock és László Attila párhuzam olyan szempontból is érdekes, hogy míg Amerikában Huram Bullock kiemelkedő énekes-gitáros zeneszerzőként vált ismerté, addig László Attila zseniális kompozícióiról Magyarország értő hallgatósága tudhat mindent hasonló zenei stílusban. A párhuzam azért is fontos, mert Attila Charlie zenekarában gitárosként megannyi koncertet adott már az életben, és Charlie egyik kedvenc gitárosa, barátja Hiram Bullock volt, aki többször is járt Magyarországon Charlie-nak köszönhetően és adott sikeres koncerteket Budapesten, Székesfehérváron. Sajnos elhunyt. Neki is tisztelgünk a két dallal."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4317929963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása