Fülesbagoly

Aurevoir, Lakatos Mónika és Szalóki Ág is lesz a Trilla Fesztiválon

2022. augusztus 11. - Bagolyhír

Az ősz első hétvégéjén jön a Trilla fesztivál Martonvásáron. A népdal alternatív ünnepén összeér a kortárs és a hagyomány: olyan előadók lépnek fel, mint az Aurevoir, Lakatos Mónika és Szalóki Ági, valamint lesz táncház, folkkocsmakvíz, fotókiállítás és népi játszóház is.

aurevoir_1.jpg

A Trillát tavaly ősszel a Magyar Népdal Napja szellemiségében rendezte meg először Martonvásár és a Hangvető. Hiszünk benne, hogy a népdal összeköt – mindannyiunkban mély emlékeket mozdít meg, és mindannyiunkat meg tud szólítani - olvasható a közleményükben. A népdal többet jelent a hagyománynál: rigmusokat, amivel nagyszüleink altattak, dallamokat, amiket először tanultunk az iskolában. A Trillán, a népdal alternatív ünnepén a hagyományok ápolása a népzene titkos életét is megmutatjuk: etnojazzt, dark folk rockot, kísérleti zenét, és még több izgalmas műfajt. 

Fellépőink mind egyedi módon közelítenek a népdalokhoz: a Dalinda triója egyedülálló módon a cappella stílusban énekli a népdalokat, amik így friss, női és személyes tartalommal születnek újjá. A Babcsán Projekt verseket és jazzt csempész a dalokba, a világhírű oláh cigány énekesnő, Lakatos Mónika az saját kultúrájának ritkán hallott kincseit tolmácsolja, Borbély Mihály zenéje egyszerre építkezik a Balkán és a Kárpát-medence dallamvilágából, az Aurevoir pedig a népzenészek legfiatalabb generációjának népdalértelmezését hozza el.

A koncertek között kényelmesen elnyúlhatsz a Brunszvik-kert lombjai alatt a babzsákokon, vagy bevásárolhatsz a kézműves piacon. A fesztiválon a Hagyományok Háza szervezésében folkkocsmakvíz  is vár, ahová 4–7 fős baráti társaságok nevezhetnek. Emellett ingyenes családi programokon és workshopokon is részt vehetsz: dobolhatsz és énekelhetsz, vagy megnézheted Kása Béla fotókiállítását, akit az erdélyi és kárpát-medencei táncházmozgalom és népzenészek legfontosabb fotósaként tart számon a szakma. Napközben számtalan gyerekprogram, esténként táncház vár! A belépés minden programra ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6817905807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása