Fülesbagoly

Vacak kutyus látható, és Szokolay Dongó Balázs hallható az Eztán új videójában

2022. augusztus 08. - Bagolyhír

Jó estét címmel új dallal, és hozzá forgatott videóval jött ki az Eztán Együttes. Az erdélyi folk-fúziós zenekar klipjében komoly szerepet kapott Vacak, az együttes zongoristájának kutyája. A dalban hallható Szokolay Dongó Balázs játéka is.

eztan_1.jpg

- A XXI. század fokozatosan urbanizálódó magyar társadalmában bizonyos fokú távolságtartás alakult ki a népdalokkal szemben, mely egyértelmű kulturális deficittel jár mindannyiunk számára - fogalmazott Ila Gábor, az Eztán zongoristája a dal kapcsán -  Az idegenkedés egyik fő oka az az ortodox hangszerelés és előadásmód, amely nem engedi, hogy a hivatalos lejegyzéstől eltérően kerüljenek bemutatásra ezek a korábban folyamatos fejlődében élő, ősi eredetű dalok. 
Ezen trendekkel szemben az Eztán Együttes hamarosan megjelenő első lemezén arra vállalkozik, hogy a modern kor emberének számára ismerős zenei környezetben, nyugati nyelvezettel tolmácsolja ezen, idők mélyéből öröklött melódiákat. A Kárpát-medencei zenészek a legmagasabb szintű szakmai elvárásokkal és alázattal álltak küldetésük elé, ezáltal biztosítva a tökéletessé csiszolódott magyar népdalokban rejlő szépség hagyománytisztelő, ugyanakkor kortárs népszerűsítését.
A koncepció és a zenekar az elmúlt években számos koncerten bizonyított: felléptek többek között a Fishing On Orfű, komáromi MediaWave, siófoki Everness, kolozsvári Jazz In the Park, marosvásárhelyi Vibe, csíkszeredai Jazz, segesvári Proetnica és mérai Csűr- fesztiválokon is. Legközelebb a 13. Kolozsvári Magyar Napokon játszik a zenekar augusztus 20-án.
Íme a Jó estét, és annak videója:

Aki még zenére vágyik az Eztán Együttestől, csekkolja ezt a 2022-es studió live-ot tőlük!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3617903601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása