Fülesbagoly

Harmincéves jubileumi koncertet és egyben lemezbemutatót tart a Fusio Group a Trafóban

2022. április 21. - Bagolyhír

Az idén 30 éves Fusio Group egy különleges jubileumi koncerttel, valamint egy új albummal jelentkezik! A hazai jazz élet egyik legismertebb zenekara 2022. április 24-én vasárnap tartja 30 éves jubileumi, és lemezbemutató nagykoncertjét Budapesten, a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

boribanda.jpg

A sorban nyolcadik, XXX című albumuk ezen a koncerten debütál, majd ezt követően országos koncertsorozatra indulnak. Fellépnek majd többek közt Székesfehérváron, Debrecenben, Tatabányán, valamint Budapesten a Magyar Jazz Napján. A most vasárnapi budapesti nagykoncert sok meglepetést tartogat, vendégművészként fellép például Studniczky László “Zsatyi”, a zenekar korábbi alapítója, és a vadonatúj dalok mellett az előző hét lemez ikonikus szerzeményei is elhangzanak.
A Fusio Group 1992-ben alakult, még Fusio Quartet néven, Szendőfi Péter és Studniczky László “Zsatyi” közös ötlete alapján. A formáció csak saját zenét játszik, a zenekarvezető Szendőfi Péter szerzeményeivel, melyek stílusában a Fúziós Jazz műfajba sorolhatók. 2005-ben Emerton-díjat kaptak, mint “Az Év Jazz Együttese”. Számtalan hazai koncertsorozatuk volt, valamint számos külföldi fesztiválon is részt vettek, többek közt Londonban, Németországban, Szlovákiában és Belgiumban.
A zenekar alapvető zenei koncepciója mindig is a megújulás, a progresszív zenei gondolkodás volt. A jól megkomponált és hangszerelt fix téma részekkel ellenpontoznak az improvizációk, a teljesen kötetlen, spontán részek. A szerzeményekben olykor az elektronikus zenéből átvett effektek, loopok, samplerminták is szerepelnek. Nagyívű dinamikai skála jellemzi a szerzemények előadásmódját, amint az élőben, valamint az albumokon is jellemző a zenekarra.
A Fusio Group az eddigi 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki, mely nemcsak a zeneszerző Szendőfi Péter saját zenei megújulásainak lenyomata, de a zenekar tagjainak egyéni játékmódja is nagyban befolyásolja a sajátos hangzást.
A zenekar tagjai mindnyájan Magyarország élvonalbeli művészei: Szendőfi Péter – dob, Elek István – szaxofon, Kormos János – gitár, Tálas Áron - billentyűs hangszerek, Szuna Péter – basszusgitár.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1517812937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása