Fülesbagoly

Bő 1 órás dokumentumfilmet készített az Antares a második lemezük stúdiómunkálatairól

2022. január 18. - Bagolyhír

Az Antares 2021 januárjában vonult stúdióba Nóniusz Gáborral, ahol minden lépést Andrási Ingrid kamerái rögzítettek. Az ott készül felvételekből itt a ‘Behind InSanity’, ami 67 percben megmutatja a közel egy hónapos munkafolyamat első hetének történéseit. 

indexkep.jpeg

Hogy mi inspirálta a “hétköznapjaiban” zenekari fotósként tevékenykedő Andrási Ingridet (képünkön), azt ő maga a következőképp foglalta össze:
“Meg akartam mutatni Fecó küzdelmét egy magas hanggal, és azt is, amilyen profizmussal fut neki újra és újra míg tökéletes nem lesz, mert tudja hogy mire képes. Szeretném megmutatni, ahogy Boti nem teszi le a gitárt a kezéből akkor sem, ha a dal már megvan, hogy hányszor játssza le ugyanazt a hangot és keresi a ráépülőt. Dér képernyőn keresztül hallható mozgó agytekervényeit, ahogy odafigyel minden apró részletre, legyen az bármelyik hangszer vagy szoftver, kivétel nélkül. Szeretném, hogy az emberek lássák Page önfegyelmét és rengeteg órán át tartó koncentrációját a stúdióban, amikor kér még egy taket, pedig már mindenki megvette az előzőt. És szeretném hogy lássák, ahogy Nóniusz szakmailag és mentálisan is menedzseli a srácokat, ahogy egyensúlyt teremt a tökéletes take és a fiúk energiájának egészséges beosztása között. Ezek csupán kiemelt dolgok, de természetesen itt többről van szó mindannyiuknál, amivel lehet, hogy mindenki tisztában van, de ezt látni is kell, mert rohadt inspiráló.”

andrasi_ingrid.jpg

A filmben feltűnik Ferenczi György is, aki egy harmonika-szólóval gazdagította a lemezt, de látható és hallható még rengeteg apróság és ötlet, amik végül nem kerültek rá a végleges lemezre. 
“Vannak, akik újra élnék az általános iskolát, a gimnáziumot, vagy az egyetemi éveket. Számomra csak a főiskolai évek hiányoznak, és ez a stúdiós egy hónap. Jó, hogy az egyiket vissza fogom tudni nézni és újra átélni.” - mesélte a filmről Kolosai Fecó, a csapat énekes-basszusgitárosa.

Aki szeretnéd az Antares dalait hallani élőben is, legközelebb január 20-án lesz erre lehetőséged, az A38-on a jubileumát ünneplő Special Providence, valamint a TÝR és Sear Bliss tagokat is felvonultató Rivers Ablaze társaságában.
A dokumentumfilm alább megtekinthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7016816182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása