Fülesbagoly

Meg kell tanulnunk megérteni és elfogadni másokat - itt az új PLASTICOCEAN dal és videó

2022. január 09. - Bagolyhír

Egyetlen címmel megjelent a PLASTICOCEAN zenekar új single-je Besnyő Gabriella (Nova Prospect) közreműködésével. Mutatjuk a dalt és a hozzá készített extra lyrics videót.

pla.jpg

- A mai felgyorsult, stresszes világban egyre többször érezzük azt, hogy egyedül vagyunk, de érdemes megállni egy pillanatra, magunkba nézni és elgondolkodni, hogy ez tényleg így van-e - olvasható a PLASTICOCEAN közleményében. -  Jó eséllyel mindenkinek van egy olyan személy az életében, egy társ – akár baráti, akár társas kapcsolati szinten – akire bármikor támaszkodhat, bízhat benne és akkor sem fordít hátat, amikor segítségre van szükség. Sajnos ebben a rohanó életben nem vesszük észre mi az, ami igazán fontos, holott egy apró cselekedet bárki felé is többet jelent, mint gondolnánk. Lehet, hogy annak az embernek a legnagyobb bajban egy kedves gesztus és a tudat, hogy számíthatunk egymásra a világot jelenti. Ha a környezetünkben észrevesszük valakin, hogy kezd egyre jobban magába fordulni a „holnapra kipiheni” hozzáállás a legrosszabb, ami történhet. Akkor is ott kell lennünk egymásnak, amikor nem minden „hepi”. Sokszor megfeledkezünk róla, hogy a tisztelet és a másik iránti nyitottság fontos emberi értékek. Bárkivel előfordulhat, hogy tarkón ragadja a mély melankólia, ezért meg kell tanulnunk megérteni és elfogadni másokat. Fontos éreztetnünk a másikkal, hogy senki sincs egyedül, bármekkora vihar dúl a lelkünkben, mindig van, aki megért minket és segítséget kérni sosem szégyen.
A készítők a képi világban ezt a depresszióval járó belső vívódást szerették volna szimbolizálni.
- Először egy egyszerűbb szöveges videót terveztünk, de ahogy haladt a projekt egyre inkább a komplexebb megoldás felé húzott a szívünk - tudtuk meg a zenekartól. - Amikor elkezdtünk a dalon dolgozni, először egy pörgős, súlyosabb anyagot akartunk formálni, viszont ahogy megérkezett az első vázlat a szöveggel tudtuk, hogy inkább átadjuk a mélyebb érzelmeknek és egy befogadhatóbb kereteket adunk neki, hogy szélesebb közeghez is könnyebben eljuthasson a mondanivaló. Ahogy a demózások végéhez közeledtünk, egyre többször feljött a gondolat, hogy jól állna egy kórus vagy egy más hangszín az énekekben. Itt jött az ötlet, hogy egy igazi szenvedélyes, erős női hangra lenne szükségünk. Mivel Besnyő Gabit és a Nova Prospect munkásságát nagyon tiszteljük és szerencsére mára már nagyon jó barátságot is köthettünk velük, egyértelmű volt, hogy őt kérjük fel. Hatalmas megtiszteltetés, hogy igent mondott a megkeresésre, viszont álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen lelkesedéssel és örömmel fogadja. Az egész folyamatot átjárta a pozitív személyisége és, hogy folyton ötletelt velünk, mind a zene, mind a képi anyag felvételénél. Ezúton is szeretnénk óriási köszönetet mondani Kiss Józsefnek (Nova Prospect) és Pintér Judithnak (JuC.ink) a technikai közreműködésért!

 

 

A felvételek jó részét ismét Peti és Bálint készítette, viszont az éneket Botlik Mátyásnál (Grenma Stúdió) rögzítettük, a keverést, a master-t és a produceri munkákat pedig Horváth Attila ’Atish’-nak (SuperSize Recording) köszönhetjük.

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki közreműködött és segítségünkre volt, hogy elkészülhessen az Egyetlen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6016808194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása