Fülesbagoly

Tízállomásos adventi turnét indít a Petőfi Kulturális Ügynökség

2021. november 29. - Bagolyhír

Országos méretű programsorozattal készül az adventi időszakra a Petőfi Kulturális Ügynökség. A Petőfi Adventi Karaván elnevezésű turné november 30-án érkezik meg első állomására, Tatabányára.

manoya.jpg

A december 22-ig tartó bő három hét során több mint 40 koncertet láthatnak az érdeklődők az ország tíz nagyvárosában. Az előadók között megtaláljuk a magyar könnyű- és világzenei élet különböző műfajaiban utazó zenészeket úgy, mint például a Kaláka, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Manoya (nyitóképünkön). a Makám, Barabás Lőrinc, Váczi Eszter és a Quartet vagy éppen Szirtes Edina Mókus. A programok helyszínéül az adott város karácsonyi vására szolgál majd, ahol egészen délután 13 órától este 20 óráig lesznek láthatók a koncertek. A zenei program összeállításánál a szervezők részéről fontos szempont volt, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekeset, így a felnőttkoncertek mellett számos gyerekműsor is várja a családokat.
- Lázas szervezésen vagyunk túl, nagyon várjuk, hogy elstartoljon az első Petőfi Adventi Karaván Roadshow, amely idén tíz város adventi vásárát gazdagítja majd - fogalmazott Dénes Adél, a Petőfi Kulturális Ügynökség könnyűzenei igazgatója a szervezet közleményében. - Egy különleges, díszes kamionszínpad indul el a napokban, hogy körbejárja az országot, és megtöltse csodaszép magyar áhítatos zenével az emberek szívét – így karácsonyra készülődve. A karaván programjai mindenhol változnak, de egy biztos: a család összes tagja számára tartalmas élményt nyújtanak.
A turné egyes állomásaira egy guruló mobilszínpaddal érkeznek a produkciók. A színpad felszereltségét tekintve egyenértékű az épített színpadokkal, tartalmaz LED falakat, fény- és hangtechnikát.
- Hasonló karavánra tudtommal még nem volt példa itthon. A roadshow során konvojban indul a színpadkamion a zenekarokkal, majd a turné minden állomásán bemutatkozik négy-négy különböző színes produkció. A kamion tele van látványos, izgalmas, innovatív technikai megoldásokkal. A program pedig egyszerűen csak kirakatba teszi a sok csodás magyar értékteremtő kortárs produkciót – tematikailag természetesen a befelé fordulásra koncentrálva. – tette hozzá Dénes Adél.
Az adventi turnésorozat november 30-tól december 22-ig várja az érdeklődőket Tatabányán, Szombathelyen, Kaposváron, Nagykanizsán, Békéscsabán, Salgótarjánban, Kecskeméten, Szolnokon, Pécsen és Egerben.
Az eseményekről további információ a Hajógyár Facebook-oldalán érhető el.

Részletes program:

2021.11.30. Tatabánya
Fellépők: Baricz Gergely, Manoya, Szirtes Edina Mókus, Kaláka

2021.12.03. Szombathely
Fellépők: Lee Olivér duó, Kollár-Klemencz Kamara Trió, Makám, Kaláka

2021.12.05. Kaposvár
Fellépők: SoFeat, Baricz Gergely, Tóth Vera, Kaláka

2021.12.08. Nagykanizsa
Fellépők: Szirtes Edina Mókus, Veronaki gyerekkoncertje, Felevad duó - Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter, Kaláka

2021.12.12. Békéscsaba
Fellépők: Másik János, Bíró Eszter adventi gyerekkoncertje, Tóth Vera, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

2021.12.14. Salgótarján
Fellépők: Eleven Költők Társasága, Mihályi Réka - Masni és Pocó, Kollár-Klemencz Trió, Kaláka

2021.12.17. Kecskemét
Fellépők: Másik János, Szalóki Ági gyerekkoncertje, Makám, Váczi Eszter és a Quartet

2021.12.18. Szolnok
Fellépők: Canarro, Szalóki Ági gyerekkoncertje, Barabás Lőrinc, Váczi Eszter és a Quartet

2021.12.20. Pécs
Fellépők: Igricek, Mihályi Réka - Masni és Pocó, Barabás Lőrinc, Váczi Eszter és a Quartet

2021.12.22. Eger
Fellépők: Böbe, Eleven Költők Társasága, Barabás Lőrinc, Kaláka

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4216768056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása