Fülesbagoly

Az önszeretet kiutat mutat a problémából - Itt a VelvetNoise első dala és klipje

2021. október 20. - Bagolyhír

Bársony-Németh Péter hosszú hallgatás után a 2020-as karantén alatt gitárt ragadott, hogy dalokat írjon, majd ezeket csokorba szedve Tövisházi Ambrus (Erik Sumo Band, Péterfy Bori & Love Band) produceri segédletével ,felvegye első lemezét. A produkció - mely a VelvetNoise nevet kapta - idén megnyerte a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatót. Az első dal és a hozzá készült klip a napokban jött ki.

peti.jpg

A változatos zenei behatások egy-egy ismerős élethelyzettel és társadalmi közérzeti szöveggel párosulva egy felszabadult, gazdagon hangszerelt és minden ízében friss zenei utazásra hívják a közönséget. Az urbánus szorongás belső monólogjai ezek a dalok, értetlenül állva olyan univerzális kérdések előtt, mint hogy hol van a gyermeki és felnőtt lét határa vagy hogy mi a viszonyunk a természethez a 21. századi posztmodern élettérben? A kérdések feloldásában néha a zenei könnyedség, máskor a táncolható beatek vagy a humor segíti át a hallgatót. A lemezről itt az első single, a Number Ones, ami egyben a VelvetNoise debütálása.
- A dal a szerelmi csalódás és az elhagyás témáját járja körül egy electro- doo-wop/blues köntösbe csomagolva. A sokadik ’igazi’ választásának szarkasztikus önreflexiója párosul a kapcsolatokból való kihátrálás megoldásával. Végül összegezve a ’tasting everything is just tasting nothing, ourlselves can be the number one’ tehát az önismeret és az önszeretet lehetősége mutat kiutat a problémából - tudtuk meg Bársony-Németh Pétertől. - A dalhoz készült klip egy elképzelt éjszakai bolyongás melankóliáját mutatja be Budapesten. A görbe este soha véget nem érő ’nem akarok hazamenni’ élménye ez haraggal, kiábrándultsággal és az eltévedt individuum nagyvárosi magányával párosulva. Pluhár Attila második kliprendezése letisztult, puritán képi megoldásokat vonultat fel a város kevésbe ismert tereiben forgatva.
A 'MindFulmess' nagylemez jövő év elején debütál a nagyközönségnek, miközben Péter zenekarával az élő fellépésekre készülődik tavaszra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2316728992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása