Fülesbagoly

Itt a The Dreamcatchers új videója, és ősszel jön a nagylemez is

2021. augusztus 17. - Bagolyhír

Vihar címmel egy régi-új dallal, és a hozzá forgatott klippel jött ki a The Dreamcatchers. Az idei budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjében is fellépő zenekar őszre ígéri nagylemezét, addig is mutatjuk a videót.

dreamcatchers-09091.jpg

- A Vihar című dalunk egy elég régóta meglévő szerzemény, talán 2 éves - tudtuk meg Zolitól a zenekar gitárosától. - A zenei alapok és a fő hangszerelés már ekkor megvoltak, csak valahogy az énekdallam és a szöveg nem akart megszületni. Aztán, amikor tavaly tavasszal Réka az új énekesünk csatlakozott hozzánk, a legelső munkája ez a dal volt. Angolul született meg a szöveg, Ocean Eyes címmel. Az angol verziót egy londoni hangmérnök újramasterelte és ott is futunk majd vele egy kört.
Amikor Kovacsics Ádámhoz, a dal produceréhez és kiadójához került a zenekar, ő mindenképpen ragaszkodott a magyar szöveghez, így született meg a Vihar. A dalszöveget Tariska Szabolcs írta, aki többek közt a Magashegyi Underground és Péterfy Bori dalszövegírója is
- A magyar szöveg lényegében egy szerelmes dal, ami arról szól, hogy a szerelem minden ember életében úgy van jelen, mint a vihar: annyira elsöprő erejű és annyira szeszélyes. Ezt az alapgondolatot egészíti ki néhány személyes jellegű utalás Rékára vonatkoztatva. Zenekarunknál párhuzamosan van jelen két némileg eltérő stílus, a végteleneül egyszerű, akusztikus dalok és az elektro-pop szerű szerzemények. A Vihar ez utóbbi stílusba illeszkedik bele.
A zenekar kifejezetten egy imázsklipet szeretett volna forgatni Rékával, aminek az volt a célja, hogy az énekesnő arcát, kisugárzását mutassák meg a nézőknek és mindenki rá koncentráljon, miközben nézi a klipet. Ezt a legegyszeűbben úgy tudták elérni, hogy kizárólag ő szerepel a klipben. De a mi produkciónknak egyébként is ő a lelke, így a jövőben is valószínűleg ő lesz a videók középpontjában. A klipet Gerócs Balázs készítette és a Terem 22-ben forgattuk.

Az együttes körüli aktualitás még, hogy egy-másfél hónapnyi eltérésekkel fog még érkezni egy-egy új dal és klip, mielőtt ősszel megjelenik a teljes, tízszámos albumuk Fénytörés címmel. Legközelebb koncerten augusztus 25-én találkozhattok velük, a Nyugati térnél lévő Zsiráfban, ahol akusztikus hangszerelésben adják elő az album dalait és jó néhány covert is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4516662614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása