Fülesbagoly

Szólólemezt készített Kékkői Zalán, a Beatrice gitárosa

2021. augusztus 11. - Bagolyhír

My World, My Dream címmel szólólemezt készített Kékkői Zalán, a Beatrice zenekar gitárosa. Az instrumentális rockzenei albumon kiemelkedő zenésztársak közreműködnek, köztük a Grammy-díjra esélyes Borlai Gergő dobos. A lemez vásárlói egy exkluzív nyereményjátékban is részt vehetnek.

kekkoi_zalan_1_foto_szabo_zoltan.jpg

A jellegzetes, jól felismerhető, saját stílusban és sounddal játszó gitáros, Kékkői Zalán a kilencvenes évek óta van jelen a hazai rockzenében előadóként, de saját szerzeményeit most először hozza nyilvánosságra a My World, My Dream című nagylemezén. A rocklemezen lágyabb hangvételű, dallamos szerzemények és zúzósabb, keményebb dalok is helyet kaptak.
- Nagyjából 15-20 éve kezdtem instrumentális szólófelvételeket írni, de eddig nem igazán jutott időm arra, hogy elmélyülten foglalkozzam velük. Minél több időt töltöttem a dalok írásával, annál jobban erősödött bennem, hogy mennyire szeretném megmutatni, mit gondolok az instrumentális zenéről. A végeredmény számomra egy álom beteljesülése. Ezért lett a lemez címe My World, My Dream (Az én világom, az én álmom. Nagy boldogság számomra az első szólólemezem, és magam sem gondoltam volna, hogy ennyire jó érzés lesz kézbe venni – mondta Kékkői Zalán.
A dalokat Kékkői Zalán írta, ám közreműködőként kiváló zenésztársakat hívott meg a szólólemezére.
- Még a Kőbányai Zenei Stúdióban, a kilencvenes években ismertem meg Borlai Gergő és Kaszás Péter dobosokat, akik igazi világklasszisok. Kaszás Peti évek óta Al Di Meola zenekarának tagja, Borlai Gergő pedig jelenleg Grammy-díjra esélyes a The Missing Song című szólólemezéért a legjobb kortárs instrumentális album kategóriában és világsztárok sorával turnézik a világ minden pontján. Bár régóta ismerjük egymást, korábban nem volt alkalmunk együtt zenélni. Hasonló szempontok alapján választottam a többieket is. Elsősorban olyan művészeket kértem fel közreműködésre, akiknek évek óta követem a munkásságát és nagyon szeretem, amit képviselnek. Így a lemezen Fehérvári Attila, Takács Roland Kanóc, Fekete Tibor Samu és Laczik Fecó basszusgitározik, valamint Szebényi Dani játszik a billentyűs hangszereken, a hangmérnök pedig Szakos Krisztián volt. A dalok hangulatától függően kértem fel őket az együttműködésre, és megtisztelő, hogy mindannyian azonnal igent mondtak. Az adott keretek között pedig kreatívan hozzátették a saját tudásukat, személyiségüket, zenei világukat a szerzeményeimhez- tette hozzá Kékkői Zalán.
A megjelenéshez egy exkluzív nyereményjáték is kapcsolódik. A lemez mellé ugyanis a vásárlók egy kupont kapnak, és ha az abban található kódot visszaküldik, részt vesznek egy sorsoláson. A győztes az Ibanez legújabb elektromos gitárját nyeri meg, amelynek a világpremierje szeptember 1-jén lesz, vagyis az első, Magyarországra érkező vadonatúj hangszer tulajdonosa Kékkői Zalán szólólemezének vásárlói közül kerül majd ki.
A My World, My Dream című lemeze első dalát már tavaly bemutatta Kékkői Zalán. A Shelter (Menedék) című szerzemény a karanténra is reflektált, hiszen a gitáros számára a járvány idején az volt a menedék, hogy otthon lehetett a családjával és zenélhetett, saját dalain dolgozhatott.

A Shelter után két további klip is készült. A Consolation (Vigasz) című szerzemény Zalán édesapjának emlékére született.

Egy héttel ezelőtt pedig megismerhette a közönség a Catfight (Cicaharc) című dalt és klipet. A klip érdekessége, hogy a forgatáson élőben rögzítették a gitárhangot.

Kékkői Zalán szólólemeze, a My World, My Dream már valamennyi ismert online platformon elérhető, fizikai formátumban pedig a www.zalanweb.hu oldalon rendelhető.

Nyitókép: Szabó Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1416656378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása