Fülesbagoly

Új műsorok indulnak a Petőfi Rádióban

2021. június 24. - Bagolyhír

A közmédia rádiócsatornáján több műsor is útjára indul, és két új műsorvezetőt is köszönthet a közönség a mikrofonok mögött. Az első adások június utolsó hétvégéjén debütálnak.

peczeli.jpg

Az MTVA közlemény szerint Bekker Dávid egyenesen Kaposvárról csatlakozik a Petőfi Rádió csapatához, két új műsor házigazdájaként. Az Így, ni! adásaiban péntek délutántól egészen késő estig felel a pörgős hangulatért és csupa zenei újdonságot hoz a hallgatóknak. Szombatonként pedig folytatja a feltörekvő magyar zenekarok dalaival és új zenei irányzatok bemutatásával a Megpendítem című műsorban.
Habóczki Máté a főállású apaságból tér vissza a rádiózás világába. A tapasztalt rádiós szintén két műsort kap a Petőfi Rádió repertoárjából: a Szombati nyár adásaiban minden szombaton, napközben arról gondoskodik majd, hogy a délutáni strandolás, grillezés, pihenés vagy éppen a munka lazán és jó hangulatban teljen el. Vasárnaponként pedig a négyórássá bővült Petőfi TOP 40 házigazda-szerepét is megkapta
A közmédia két jól ismert szereplője, Koltay Anna és Béli Ádám (utóbbi a Petőfi Rádió újdonsült főszerkesztője) szintén új műsorral jelentkezik a nyáron: minden vasárnap változatos zenei témákkal barangolnak együtt az Egy gondolat című műsorban. Bár mindkettőjüknek komoly zeneipari múltjuk van, teljesen más zenei stílusokban mozognak – ez a különbözőség adja majd az adások különleges hangulatát. A két tapasztalt kolléga annak idején együtt kezdte a műsorvezetői pályafutását a közmédiában az M5 kulturális csatornán, most pedig a Petőfi Rádióban tér vissza a párosuk, így nemcsak a témák, hanem a közös munka miatt is nagyon várják az(utóbbi a Petőfi Rádió újdonsült adásokat
Június 26-án útjára indul egy új rovat is, az Adj egy ötöst! a Hétvége Petőfivel című műsorban, amelyet most hétvégétől, minden szombat reggel 7 és 8 óra között tűznek műsorra a Petőfi Rádión. A hallgatók az adásokban a legnépszerűbb magyar zenészek TOP5-ös összeállításait ismerhetik meg, amelyeket mindig egy-egy különleges szempontrendszer szerint kell összeállítaniuk. A meghívott vendégeket a kiválasztott dalokon keresztül jobban megismerheti a közönség, és azokat természetesen lejátsszák a beszélgetések között.
Az Adj egy ötöst! első vendége az egyik legnépszerűbb zenekar, a Bagossy Brothers Company frontembere, Bagossy Norbert lesz, aki megmutatja azt a dalt, ami a legkedvesebb a szívének és bár meglepő választás lehet tőle, ő mégis üvöltve énekeli a turnébuszban. Péczeli Dóra műsorvezetőnek mesél arról a dalról, ami szíven üti minden egyes alkalommal, és elárulja azt is, hogy mi volt a legutóbbi zenei felfedezése. Bár a pacsirták előnyben vannak, hiszen a sorozat szombat reggelenként jelentkezik, de a később ébredőkre is gondolt a Petőfi Rádió: az Adj egy ötöst! visszahallgatható lesz podcast formában a beszélgetéssel és dalokkal együtt a petofilive.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3416603956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása