Fülesbagoly

Elcseszte egy nyomulós pasi az estét, de született róla egy remek dal

2021. május 15. - Bagolyhír

Nem kellett sokat várni a The Anahit zenekar új dalának megjelenésére – az áprilisban debütált „2070” után máris itt a következő „Don’t touch my hair” címmel.

anahit_uj.jpg

- Ugye ismerős érzés az, amikor egy borzalmas nap végén semmire sem vágysz jobban, mint kimozdulni otthonról és meginni néhány pohár sört. Persze pont ilyenkor jön egy ismeretlen, aki nyomul és bármit mondhatsz neki, kitartóan próbálkozik, hozza az italokat, próbál levenni a lábadról (persze mindezt sikertelenül). A Don’t touch my hair  egy ilyen estéről szól. Egy szombat estéről, amikor elmentünk a bandával meginni pár pohár sört és egy idegent egyszerűen nem bírtam lekoptatni magamról. Egyszerre volt vicces és irritáló. Az este végén haza taxiztam és már a taxiban megszületett az első két verze. A többit együtt írtuk meg, rengeteget nevettünk közben, azt hiszem az egyik legszórakoztatóbb közös munkánk eredménye ez a dal. – meséli Rita
A szöveges videóklip rendezője Hajba András volt, aki így mesélt a koncepcióról és a felvételről:
- Amikor a klipet terveztük, mindenképpen szerettem volna visszaadni a dal vidám hangulatát. Azt a kikapcsolást és "lebegést", amiről a dal bridge részében is énekel Rita: "Got this good feeling, Only me, myself and I and the rhythm" A zenekartagok a közös sörözős este hangulatát hozzák, amiből Rita, mint narrátor, kiszakad. A srácok rögtön ráhangolódtak a szerepükre, és remek előteret tudtunk rögzíteni a kliphez, Rita pedig a megszokott energikussággal, teljes átéléssel elevenítette meg a dalt.

A zenekart legközelebb május 27-én, a TRIP Hajón teraszán lehet élőben látni, ahová egy akusztikus szettel érkeznek. A régi, jól ismert The Anahit dalok mellett az újakat is eljátszák majd ezen az estén.

Nyitókép: Bikali Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8416561034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radiofan 2021.05.19. 16:35:14

jó kis szám lett ez!
süti beállítások módosítása