Fülesbagoly

Dallos Bogi és Petruska dobosa írt megint egy varázslatos dalt

2021. április 07. - Bagolyhír

Viszonylag ritka, amikor egy dobos gyönyörűen zongorázik, és komplett, általa írt és eljátszott dalokkal lép a nyilvánosság elé. Egri Márton márpedig ilyen, a Marcello’s Mystical Mind egykori, illetve Dallos Bogi és Petruska András jelenlegi ütőse sorra jön ki a saját szerzeményekkel. A legújabbat mutatjuk is.

oldalrol.jpg

Egri Márton a Kőbányai Zenei Stúdióban kezdte a zenekarozást a több mint 10 éve alakult, blues-os, rockos Peef Poof Projecttel. Ekkoriban született meg a Marcello’s Mystical Mind is, ami élete addigi  legmeghatározóbb együttese volt, mivel itt saját dalokat kezdtek el írni mindenféle kompromisszum nélkül. Később alakult a The Mayers, ami egy John Mayer cover band volt. Aztán jött Dallos Bogi, akinél azóta is dobol. Jelenleg Petruskánál játszik még, illetve a Keep Improvin’-ban, ahol egy minimál dobszerkón zenél, bőgő és zongora mellett. A Zeneakadémiai tanulmányai alatt merült el komolyabban a jazz világában, és került be a Varga Tivadar Trióba. Márton a Csömöri Krammer Teréz Zeneiskolában tanít, és vezeti az ütős növendékeiből álló Kaméleon zenekart. Itt a dobolást a tanítványaira bízza, ő pedig basszusgitározik. Összességében a jazztől a metalig mindent játszott már, így vezetett az út a saját szólódalokig.
- Régóta a fiókban pihennek félkész dalok, kezdemények, amiket vagy nem volt idő befejezni, vagy csupán elakadtam velük - mondta Márton a Fülesbagoly blognak. - Meg kell mondjam, a karantén adott egy nagy lökést a saját szerzeményeim megvalósításában. A régiek mellett természetesen új ötleteket is megvalósítok. A legelső, Escape című is ilyen volt. Kb. egy éve született meg, amikor bejött ez az egész karanténosdi. Azzal indult el az InsideOut nevű projekt. Azóta négy dal jött ki, és érkezik az ötödik, amiről annyit elárulok, hogy egy duett lesz Kiss Flóra énekesnővel, akit zongorán kísérek. Egészen más lesz, mint az előző. Ahogy az eddigiek is mind különböző jellegűek.
Egri Márton legfrissebb dala a Waking Up In Norway, amiben zongorázik és dobol, sőt, ő írta és rakta össze a teljes számot.
- Az egész dal egy szintetikus hangszínre épül - folytatta Márton. - Amikor megtaláltam ezt a hangzást, egyből ezt a 4 akkordot kezdtem el játszani, ahogy a dal is indul. Aztán eltelt egy pár év. Lassan felvettem hozzá a zongora szólamokat, összeállt a szerkezete. Hiányzott belőle egy szóló, amin sokat gondolkodtam, hogy ki és milyen hangszeren játssza. Végül feljátszottam én, ami életem első szólója zongorán. Viszont ami ennél még nehezebb volt, az a dob része. Sokat szenvedtem vele, mire valami vállalhatót tudtam rá játszani. Nehéz behatárolni a stílusát ennek a dalnak, így a dobolás jellegét is nehezen tudtam megfogni, ami valahol a kötetlenebb jazzes és a kötöttebb rockosabb játékmód között van. Szeretem magamat kihívás elé állítani. Dalszerzéskor mindig arra törekszem, hogy valami különlegeset, eredetit alkossak (ezért is haladok olyan lassan :)). Igyekszem olyan zenész lenni, akinek nincsenek töltelékszámai a lemezén. Még ha erre a lemezre várni is kell kicsit.
Na és akkor halljuk a dalt!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1916493198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása