Fülesbagoly

Átadták a WMMD Digitális Zenei Díjakat

2021. március 18. - Bagolyhír

Idén először adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű vadonatúj elismerést, amelyet a zenei streaming területén 2020-ban kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták. Díjat nyert Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Bagossy Brothers Company, a Paddy and the Rats, az AK26, valamint Böbe.

bobe.jpg

A több mint ezer partnerrel rendelkező WMMusicDistribution Kft. mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait kezeli és terjeszti digitálisan. A WMMD csapata segítségével válnak elérhetővé a zenei újdonságok Spotifyon, Apple Musicon vagy épp Deezeren. Az objektív szempontok szerint kialakított kategóriák kapcsán Sebestény-Gallasz Enikő, a hazai zenei aggregátor vezetője elmondta:
"4+1 kategóriában adtuk át az idén alapított WMMD Digitális Zenei Díjakat. Négyben mérhető, konkrét zenehallgatási és megtekintési számok, valamint a közönség visszajelzései alapján hirdettünk nyertest. Az utolsó kategóriában pedig az év partnerének járó különdíj talált gazdára. Mivel a díjakat ezúttal nem tudtuk személyesen átadni, azt kértük a győztesektől, hogy a díjak kézhezvételekor készítsenek egy kicsomagoló videót. Ezek a nyertes előadók saját közösségimédia-felületein láthatók."
A WMMD a sikereket mérhető értékek, transzparens szempontok szerint tette mérlegre. Az egyes kategóriák a közönség érdeklődését tükrözve így álltak össze: 

A legsikeresebb dal és videó
A streaming szolgáltatóknál (Spotify, Apple Music, Deezer) Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című dala volt a leghallgatottabb a WMMD partnereinek hangfelvételei közül. A Fonogram-díjas, A Dal 2020-győztes és slágerlista-rekorder "Mostantól" videóklipje szintén a legtöbbször megtekintett hivatalos zenei videó volt 2020-ban.

A legsikeresebb előadó
Az "Olyan Ő"-vel abszolút berobbant Bagossy Brothers Company dalait hallgatták legtöbbször a streaming szolgáltatásokban, illetve az ő YouTube-csatornájukon töltötték a legtöbb időt a rajongók.

A külföldön legsikeresebb hazai előadó
Hazánkban is igencsak népszerű, ám a hazai előadók közül külföldön a legtöbbet hallgatott előadó a Paddy and the Rats!

A legtöbb YouTube-lájkot szerző előadó
Az AK26 rajongói nyomták meg legtöbbször - a WMMD partnerei közül - 2020-ban a YouTube-on elérhető lájk gombot, amellyel egy kattintással ki tudják fejezni támogatásukat a duó iránt.

Különdíj - Az év partnere
A WMMD munkatársai szavazták meg Böbe (képünkön) különdíját azért, mert ő az a független előadó, aki a legtöbbet próbálja kihozni a digitális szolgáltatásokból, s akinek hozzáállása, lelkesedése nemcsak megkönnyíti a közös munkát, de eredményessé is teszi azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr616469122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása