Fülesbagoly

Könnyűzenészeket díjaztak március 15. alkalmával

2021. március 15. - Bagolyhír

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere március 15. alkalmából miniszteri művészeti kitüntetéseket ítélt oda. A díjazottak közül alább közöljük a könnyűzenében alkotó művészeket.

szirtes.jpg

A kiírás szerint a miniszter kiemelkedő zeneszerzői, zenei szerkesztői, zenei rendezői, hangmérnöki tevékenysége elismeréseként Erkel Ferenc-díjban részesítette Szirtes Edina Mókus hegedűművészt (képünkön).
Kiemelkedő zenei előadóművészi tevékenysége elismeréseként Liszt Ferenc-díjban részesítette a Talamba Ütőegyüttes tagjait, azaz Zombor Leventét, V. Nagy Tamást, Szitha Miklóst és Grünvald Lászlót.
Könnyűzenei előadó-művészi tevékenysége elismeréseként Máté-Péter díjban részesítette Patkó Béla Kiki énekest, előadóművészt, az Emelet zenekar frontemberét; Menyhárt János előadóművészt, zeneszerzőt; valamint, a díjat megosztva a Karthago Együttes tagjait, vagyis Szigeti Ferencet, Kiss Zoltán Zérót, Takáts Tamást, Gidófalvy Attilát és Kocsándi Miklóst.
Két rockzenész is Kossuth-díjban részesült, Nagy Feró és Tátrai Tibor kapott állami elismerést.
Gratulálunk a díjazottaknak!
(MTI / bagoly)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr916463328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása