Fülesbagoly

Ezek voltak 2020 legolvasottabb zenei hírei

2020. december 31. - Bagolyhír

Legalábbis a Fülesbagoly blogon. Összeszedtük a TOP10-et, amibe aztán van minden: koncertlemondás, baleset, a Sziget jövőjét taglaló cikk, sok vidámság és érdekesség.

sajtofoto_dijazott_mohai_balazs_004_1.JPG

1. Pogózó punkokkal nyert Sajtófotó pályázatot Mohai Balázs
Bordán rúgták, kiverték a kezéből a fényképezőgépet és sörrel is leöntötték, mégis a 2020-as Sajtófotó pályázat legjobb fotósorozatát készítette el Művészet kategóriában Mohai Balázs a tavalyi Rockmaraton fesztiválon. (Egyik díjnyertes alkotása a nyitóképünk). A fotós egy teljes éjszakát töltött punk koncerteken, ráadásul a sűrűjében. A teljes sztorit és a fotókat itt találjátok.

2. A leghülyébb indokok, amivel valaha koncertet mondtak le
A globális koronavírus-kockázat miatt rengeteg koncert marad el itthon és a nagyvilágban. Hogy egy kicsit vidámabb vizekre evezzünk, összeszedtünk pár egészen elképesztő koncertlemondást. A hat oltári baromságot itt részletezzük.

3. Kötelező visszafizetni az elmaradó koncertek jegyárait
Heves vitát váltott ki 32 klub és fesztiválszervező nyílt levele áprilisban, miszerint nem fizetik vissza az elmaradó koncertek jegyárát, mert akkor csődbe mennének. A levét tartalma a Budapest Parktól származott, és a publikálása után mindenki kihátrált belőle. Tudomásunk szerint a Parkot kivéve azóta mindenki visszafizette a jegyárakat. A cikk itt fellelhető.

4. Hogyan védekezek szex esetén? Alvást színlelek!
A News Flash kilencedik adásában hangzott el a kulcsmondat, amiben zenészek kommentáltak zenei híreket. A kijelentés Barbaro Attilától, a Junkies gitárosától származik, akit kollégája, Szekeres Andris idézett. Remek kis epizód volt, többek közt Siklósi Örssel, Vitáris Ivánnal és Kutzora Edinával. Nézzétek itt újra!

5. Gerendai Károly: nem biztos, hogy lesz jövőre Sziget
Ez kivételesen egy lapszemlézett cikk, a kijelentés a Forbes.hu-n hangzott el. Addig se tápláltunk túl sok reményt, hogy lesz 2021-ben Sziget, de Gerendai Károly kijelentése után a maradék reményünk is elszállt. Persze nem mondta ki, hogy elmarad, de külföldi előadók és látogatók nélkül vajon mi tudna kisülni belőle? A részleteket itt olvashatjátok.

5. Madonna a kezdés előtt 45 perccel mondta le a koncertjét
Madonna nagyot ment januárban. Illetve nem. Nyolc bulija maradt el, a lisszaboni koncertjét például a fellépés előtt 45 perccel mondta le. A teljes sztoriról itt írtunk.

6. A 10 legjobb dolog, ami történt idén a magyar könnyűzenében
Bár a covid megrogyasztotta a hazai könnyűzenei életet (is), azért történtek jó dolgok 2020-ban. Mi 10 ilyen pozitívumot írtunk össze, melyeket itt találjátok.

7. Szeret olvasni, de nem ír könyvet a minimaxos bácsi
Egy igen szórakoztató interjút adott nekünk Kicska László, az Edda Művek basszusgitárosa. Ha még nem olvastad itt, melegen ajánlott!

8. Opera hallgatása közben törte el a lábát a Junkies énekese
Ha egy filmben látod a történéseket, akár még szórakoztató is lehet. De a valóságban az, hogy vírusos leszel, aztán amikor túl vagy rajta, eltöröd a lábad, de még törött végtaggal bevásárolsz, mielőtt megkapod a fekvőgipszet, az elég meredek. Szekeres Andrissal ez történt, a teljes sztoriját itt találod.

9. Ezek a magyar zenekarok esélyesek a külföldi karrierre
Évente két alkalommal készít toplistát a Hangfoglaló Program azokról a magyar együttesekről, melyek esélyesek külföldi karrier építésére. A lista 300 szakmabeli szavazata alapján születik meg. Itt mutatjuk a 2020 első félévi HOTS shortlist zenekarait.

10. Két magyar zenész is esélyes a Grammy-díjra
A 2021-es Grammy-díj előkészítő szakaszának végső fázisába, vagyis az úgynevezett consideration listára két, az Egyesült Államokban élő magyar zenész, Borlai Gergő és Németh Ferenc, összesen három kategóriában is feljutott - írtuk októberben. Utóbb kiderült, hogy a két zenész mellett Pankovits Nikolett énekesnő is esélyes a díjra.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2216364260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása