Fülesbagoly

Középkori klipet készített az InFusion Trio

2020. november 11. - Bagolyhír

Nem indult felhőtlenül az InFusion Trio új klipjének forgatása. A Cross the Over című, januárban megjelent albumukról Bartók Béla Román népi táncok című darabjának feldolgozásához a sümegi várban szerettek volna látványos, nagyszabású kisfilmet készíteni, ám a munkálatokat előbb a szeptember végi, kiszámíthatatlan időjárási viszonyok hátráltatták, majd újabb, nem várt akadályba ütköztek.

infusiontrio_200806_bandpromo_012.jpg

Az eredeti szinopszis szerint ugyanis 8 táncossal dolgoztak volna, de sajnálatos módon közülük négyen a forgatás napján beteget jelentettek, így a már a helyszínen tartózkodó stábnak azonnal új koncepcióval kellett előállnia. “Óriási szerencsénk volt, hogy Gábor, a sümegi vár munkatársa velünk tartott, és felajánlotta, hogy a rendelkezésünkre bocsátja a Történelmi Lovasjátékok előadásának szereplőit, így tíz fantasztikus harcossal tudtunk nagyszabású kalandfilmekre emlékeztető jeleneteket rögzíteni!” - mesélték.

A csapat 11 órán át forgatott, többek között a vár külső helyszínein és a Történelmi Rendezvénycsarnokában is, ahol hetente több alkalommal is tartanak lovasjátékokat, amelyben a spanyollovas karusszeltől kezdve az ügyességi fegyverbemutatón át a gyalogos bajvívásig mindenféle, középkori hangulatot idéző jelenetnek lehet tanúja a közönség. “Már a felvételek készítésének elején tudtuk, hogy a kellemetlen helyzet valami egészen új, az eredetinél jóval látványosabb és intenzívebb klippel ajándékozott meg minket, és az első riadalom után új inspirációval felvértezve dolgoztunk” - tette hozzá a rendező, Czoller Bence.

Az InFusion Trio modern, de tradicionális elemeket magán viselő fellépő ruháit Horányi Juli tervezte. “Szerettük volna, ha az öltözékünk is türközte volna azt a szándékunkat, hogy a klasszikus magyar darabokat mai hangszereléssel közelebb vigyük a fiatalokhoz, érthetőbbé és szerethetőbbé téve átörökítsük azokat a jövő generációi számára is.”

A zenekar hosszútávú tervei között szerepel egy gyönyörű népdal átdolgozása is egy vendég-énekesnővel, és remélik, hogy hamarosan útnak indulhatnak, hogy országhatárokon innen és túl is bemutathassák az album szerzeményeit.

 Nyitókép: Nagy Marci

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1016282024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása