Fülesbagoly

Az Eszkimó bírja a zord körülményeket

2020. szeptember 23. - Bagolyhír

A Fülesbagoly Tehetségkutató idei, martonvásári döntőjében az alteres, nyers pszicho-rockjával, és a mély tartalmú szövegeivel lényegében lesokkolta a zsűrit az Eszkimó, és nem is volt kérdés, hogy egy rendkívül erős mezőnyben megkapják a második helyezést. Nemrég jött ki az első EP-jük, és szombaton fogják bemutatni élőben.

eszkimo2.jpg

Az Eszkimón rögtön látszott a döntőben, hogy nem nyeretlen kétévesekből áll, és a friss formációnak van is egy komoly múltja. Egészen idén januárig, bővebb felállásban Wakachuka néven zenéltek 10 éven át, majd jött a váltás, és a zene merészebbé s egyben zordabbá vált.
- A legkülönfélébb zenéket hallgatjuk; Roland a basszusgitárosunk classic rock-ot, funky-t, hip-hop-ot, Ádám a dobosunk stonert, prog. metal-t, psychedelic rock-ot, én meg Hendrixtől Nick Cave-ig, Tom Waits-ig Radiohead-től a magyar alterig sok mindent - mondja Szilágyi Balázs, a trió énekes-gitárosa. -  Tulajdonképpen ezeket a hatásokat dobáljuk be különböző arányokban egy nagy üstbe - egy csipet ez, egy marék az, egy vödör amaz :) Mivel én hozom a dalokat, az én "alapanyagaimból" kerül bele több, de hangszerelés során addig fűszerezzük, amíg mindenkinek nem ízlik.
A közös munkának már márciusra meglett az eredménye, de a koronavírus-helyzet miatt csak e hónapban jöttek ki debütáló, 4 számos, cím nélküli EP-jükkel. A lemezbemutató most szombaton lesz Győrben, a Rómer Házban, ahol szintén lemezt mutat be az Apnoé.
- Zeneileg színes buli várható, mert a két banda eléggé különböző utat jár be, de pont ettől lesz izgalmas - véli Balázs. És hogy miért pont Eszkimó névre váltottak? A frontember így látja:
- Erre szoktuk mondani, hogy: Ez az a kérdés, amitől az Eszkimó is lefagy :) Nincs különösebb oka, talán tudat alatt annyi, hogy mikor Roland, a zenekar basszusgitárosa bedobta az ötletet, tél volt és épp nem működött a fűtés a próbateremben. Nekünk egyből megtetszett, ráadásul az eszkimók bírják a zord körülményeket, ami megnyugtató a jelenlegi helyzetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4116211202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása